© Kuva: Getty Images

Italialaisseurat tukkanuottasilla jo viikon – ”He eivät ole oppineet häviämään”

Juventus voitti sunnuntaina Interin 1-0 Serie A:n huippuottelussa.

Interin Mauro Icardi ja Ivan Perisic saivat ottelun jälkeen Italian jalkapalloliitolta kahden ottelun pelikiellon. Kummassakin tapauksessa oli kyse tuomarin solvaamisesta ja huonosta käytöksestä. Inter on valittanut molemmista päätöksistä.

Ottelun tuomaritoiminta on saanut jälkikäteen paljon huomiota, ja ensimmäisenä äänessä oli Interin manageri Stefano Pioli.

– Olen vihainen, koska muutama selkeä virhe jäi viheltämättä, mikä vaikutti peliin suuresti. Meille olisi kuulunut kaksi pilkkua, Pioli sanoi ottelun jälkeen.

Myös Interin entinen puheenjohtaja Massimo Moratti otti kantaa ottelun tuomarointiin.

– Suutuin katsoessani peliä, mutta tällaista jalkapallo välillä on. Rizzoli (tuomari) rankaisi Interiä toden teolla.

Juventus halusi osallistua keskusteluun, ja seuran toimitusjohtaja Giuseppe Marotta kommentoi kohua keskiviikkona.

– Minua hävettää. Se oli todella hyvä peli, mutta nyt siitä on puhuttu jo tarpeeksi. Aina ei voi hävitessään syyttää tuomaria, mikä on iso ongelma Italiassa.

Juventuksen pääomistaja John Elkann päätti lisätä lämpöä ja sanoi Interiä huonoksi häviäjäksi.

– Uskomatonta, että Inter ei ole vieläkään oppinut häviämään. Luulisi heidän olevan tottuneita siihen. Juve ansaitsi voiton, siinä kaikki.

Nyt Inter on julkaissut nettisivuillaan aiheesta tiedotteen, jossa he ihmettelevät Juventuksen edustajien kannanottoa koko asiaan.

– Emme ymmärrä, miksi Juventus hyökkää päällemme, vaikka yksikään kommentti ei ollut kohdistettu heihin. Aiheen saama huomio osoittaa, että olemme iso seura. Emme olleet samaa mieltä joistain tuomarin päätöksistä sunnuntain ottelussa, joka oli tärkeä meille ja koko liigalle.

Juventus porskuttaa tällä hetkellä Serie A:n ykkösenä seitsemän pisteen erolla seuraavana olevaan AS Romaan. Inter on viisitoista pistettä kärkijoukkuetta perässä sijalla viisi.

Lähde: Calciomercato