La Liigan Las Palmasissa pelaava Kevin-Prince Boateng kertoo Guardianin haastattelussa vaiheikkaasta urastaan, johon on kuulunut useita ylä- ja alamäkiä.

Saksassa syntynyt Ghanan maajoukkuepelaaja taisteli tiensä köyhistä olosuhteista ensin Bundesliigaan ja 20-vuotiaana Valioliigan Tottenhamiin.

Englannissa Boatengille sanottiin jo ensimmäisen kuukauden jälkeen, ettei peliaikaa olisi luvassa, ja nuori mies musertui täysin.

– Kiertelin vuoden ajan baareissa lähes joka yö. Söin ja join huonosti ja painoin varmaan 95 kiloa. Olin vain 20-vuotias. En tiennyt asioitten menevän huonosti. Näin vain rahantulon. Naisia, yökerhoja, kavereita ja siipeilijäkavereita.

Hän ei löytänyt onnea pelikentiltä, joten hän etsi sitä muilla keinoin.

– Tuhlasin valtavia summia yökerhoihin, vaatteisiin, autoihin, koska yritin ostaa onnellisuutta. En saanut pelata, joten ostin Lamborghinin. Wow, olet iloinen viikon verran. Sen jälkeen et edes käytä sitä enää. Minulla on edelleen kuva, jossa seison ison taloni ja autojeni vieressä kuin olisin joku 50 Cent.

Boateng päätti kuitenkin kääntää elämänsä ympäri.

– Soitin eräänä päivänä kahdelle hyvälle ystävälleni. Siivosimme yhdessä jääkaappini ja taloni, ja sinä päivänä sanoin, että nyt riittää. En enää juonut enkä käynyt juhlimassa ja aloitin kokkaamisen. Halusin syödä terveellisemmin joka päivä.

Hänen uransa lähti uuteen nousuun. Boateng on edustanut kahdeksaa joukkuetta neljässä eri maassa. Hänen pisin pestinsä oli AC Milanissa, mutta Italiassakin hän näki ja koki asioita, joista hän ei pitänyt.

Vuonna 2013 Boateng asteli pois kentältä Milanin ja Pro Patrian välisessä ottelussa, kun kannattajat solvasivat häntä ja muita Milanin tummaihoisia pelaajia rasistisesti.

– Se oli automaattinen reaktio. En välttämättä tekisi sitä uudestaan, vaan sanoisin tuomarille siitä jotain tai pyytäisin stadionin kuuluttajaa rauhoittelemaan kannattajia. Pois käveleminen ei ole aina paras ratkaisu, sillä meillä on vastuu. En vain pystynyt enää pitämään tunteitani kurissa.

Boatengin uraan kuuluu myös upeita ja miellyttäviä muistoja. Hän pelasi vuonna 2010 Ghanan paidassa veljeään vastaan Etelä-Afrikan MM-kisoissa ja pääsi tapaamaan yhtä suurinta idoliaan.

– Olen aina halunnut tavata kolme ihmistä: Michael Jacksonin, Muhammad Alin ja Nelson Mandelan. Sain kisojen yhteydessä tilaisuuden tavata Mandelan. Sitä hetkeä on vaikea kuvailla. Hän istui vankilassa 27 vuotta ja taisteli oikeuksistaan. Hänen pitäisi olla vihainen koko maailmalle, mutta hän vain istui tyynenä tervehtimässä kaikkia.

Myös Mandela oli iloinen tavatessaan ghanalaisen jalkapalloilijan.

– Me kättelimme ja hän veti minut vierelleen ja sanoi: ”tyttäreni haluaa kanssasi naimisiin.” Pahoittelin ja sanoin, että minulla on tyttöystävä. Me kaikki nauroimme. Harmi, ettemme voineet ottaa enempää kuvia, sillä kameran salama kävi hänen silmiinsä, Boateng muistelee.

Lähde: Guardian