© Kuva: Ilari Isotalo

Kommentti: Barcelonan Luis Enriquen kohtalo alkaa olla sinetöity

Yleensä isoimmissa siirtouutisissa pyörii tähtipelaajien nimet, mutta tällä hetkellä suurin mielenkiinto kohdistuu kompuroivan Barcelonan valmentajaehdokkaisiin.

Barca ei ole ollut tällä kaudella riittävän suvereenissa vireessä, joten Luis Enriquen aika seurassa alkaa olla taputeltu. Tippuminen Mestarien liigassa on nyt lähes varmaa ja La ligan mestaruuden voittokaan ei ole enää heidän omissa käsissään. Katalaaniseuran johto etsii todennäköisesti kuumeisesti tuoretta kasvoa seuran päävalmentajaksi.

Kuka se uusi valmentaja voisi sitten olla?

Suurimpina ehdokkaina lehdissä ovat pyörineet Sevillan valmentaja Jorge Sampaoli ja Evertonia nykyisin valmentava Ronald Koeman. Lisäksi spekulaatioissa Barcan uudeksi valmentajaksi on ollut Tottenhamissa hyvää jälkeä tehnyt Mauricio Pochettino.

Näistä oikeastaan kuka tahansa olisi mielenkiintoinen valinta. Koeman on Barcelonan entinen pelaaja. Hän tuntee seuran toimintatavat ja etenkin peli-identiteetin. Lisäksi hän toimi vuosina 1998-2000 joukkueen apuvalmentajana.

Pochettino taas on nostanut lontoolaisen Tottenhamin lopullisesti Valioliigan suurimpien joukkoon.

Sevillassa valmentava Sampaoli on myös yksi tämän hetken kyvykkäimmistä käskijöistä. Hän vei Chilen aikanaan sen ensimmäiseen Copa American mestaruuteen ja nyt argentiinalainen on nostanut Sevillan Espanjan liigassa kolmanneksi.

Kukaan edellä mainituista herroista ei tietenkään myönnä, että Barcelonan pääkäskijän paikka kiinnostaa. Ketäpä itseään kunnioittavaa valmentajavelhoa se ei kuitenkaan jossain määrin kiinnostaisi.