Valioliigan tähtipelaaja kertoi riipaisevan tarinansa elämästä pakolaisena: ”Meillä oli onnea”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin puolustaja Dejan Lovren on kulkenut pitkän matkan ammattilaisjalkapalloilijaksi. Englantilaisseuran tekemässä dokumentissa Lovren kertoo tarinansa siirtolaisena.

Lovren joutui lapsena muuttamaan perheensä kanssa pois Kroatiasta, kun Bosnian sisällissota repesi vuonna 1992. Perhe muutti Saksaan, jossa heidän isoisänsä työskenteli. Lovren on ikuisesti kiitollinen Saksalle.

– Meillä oli onnea Saksan kanssa. Jos he eivät olisi antaneet meidän tulla, en tiedä mihin olisimme menneet, tai minne olisimme voineet edes mennä. En koskaan kyseenalaista sitä. Äitini sanoi, että Saksa on meidän toinen kotimme, ja se on totta. Saksa otti meidät avosylin vastaan, Lovren kertoo LFCTV:n dokumentissa.

Aihe on jälleen ajankohtainen, kun pakolaisia on paljon liikkeellä muun muassa Syyrian sodan takia. Lovrenilla oli selkeä kanta pakolaiskeskusteluun.

– Ymmärrän ihmisiä, jotka haluavat suojella itseään, mutta näillä ihmisillä (pakolaisilla) ei myöskään ole koteja enää. Se ei ole heidän vikansa. He tekevät kaikkensa pelastaakseen lapsensa. He haluavat pois (sodan jaloista) ja löytää turvallisen paikan lapsilleen. Kävin tuon kaiken läpi ja tiedän, mitä jotkut perheet käyvät läpi.

– Antakaa heille mahdollisuus, Lovren kehotti.

Katso Lovrenista tehty dokumentti kokonaisuudessaan täältä (LFC TV).


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliMan City -tähden tuuletuksesta lähtenyt väärää tietoa liikkeelle – ei ollut ex-tyttöystävälle suunnattu
Seuraava artikkeliEntisen HJK-topparin siirto Hollantiin varmistui – runsaasti onnitteluja kollegoilta: ”Niin ylpeä”