HJK:n pelaajalla kovat näytönhalut maajoukkueessa: ”Haluan näyttää, millainen pelaaja olen”

© Kuva: Juha Tamminen
Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!

Suomi kohtaa tiistaina maajoukkueottelussa vieraskentällä Itävallan.

Puolustaja Juha Pirisen mukaan perjantainen tappio Turkkia vastaan on nyt käsitelty, ja joukkue on valmiina hakemaan kovan päänahan Innsbruckista.

– Tietenkin lähtökohtaisesti halutaan voittaa seuraava peli. Siitä pitää lähteä liikkeelle. Nyt ollaan oltu tosi tiiviisti täällä ja painettu paljon duunia. Ollaan käytännössä perattu toi Turkki-peli taktisesti täysin läpi ja otettu siitä ne parhaat hommat mukaan, kertoi HJK:n puolustaja HuuhkajaTV:lle.

Huuhkajien leiritys on kestänyt nyt noin viikon. Viime vuonna Suomen rinkiin mukaan noussut Pirinen kertoo, että maajoukkueleirit ovat joukkueelle todella tärkeää aikaa.

– Tottakai ollaan oltu tässä paljon yhdessä, ja itsekin suht-uutena kaverina tässä mukana. Täällä oppii tuntemaan jätkiä ja joukkueen pelityyliä. Huumori lentää, mutta hommat tehdään pelikentällä tosissaan.

Viime viikolla Turkki oli Suomea parempi lukemin 2-0. 25-vuotias Pirinen uskoo, että myös tiistaina on edessä todellinen haaste.

– Itävalta on tosi kova vastustaja. Siellä on vasemmalla laidalla pari kovaa kaveria, joten meidän oikean puolen pitää pystyä tukkimaan heidän pelaamisensa. Keskitytään paljon myös omaan peliin ja pyrintään parantamaan peliä joukkueena.

Laitapuolustaja toivoo, että päävalmentaja Markku Kanerva antaa hänelle mahdollisuuden näyttää osaamisensa Itävaltaa vastaan.

– Jos minuutteja tulee, ja pääsen pelaamaan, niin haluan käyttää sen mahdollisimman hyvin ja näyttää, minkälainen pelaaja olen.

Pirinen ennakoi myös pian alkavaa Veikkausliigan kautta. Hän siirtyi talvella Rovaniemen Palloseurasta HJK:hon ja haluaa auttaa uutta joukkuettaan mestaruuden saavuttamisessa kahden kuivan kauden jälkeen.

– Siirto Klubiin auttaa omaa uraa tosi paljon. Se on Suomen isoin ja paras seura. Tänä vuonna halutaan ottaa mestaruus kahden vuoden tauon jälkeen. Halu on kova eteenpäin ja sen eteen painetaan duunia, jotta voidaan joskus edetä vielä pidemmälle. Itsellä on kuitenkin katse HJK:ssa. Siellä mulla on kahden vuoden diili ja siihen keskitytään.

Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!