Tampereen Ilves voitti tiistaina Kuopion Palloseuran Suomen Cupissa 2-1. Tamperelaiset selvisivät samalla E-lohkon voittajiksi, joten he kohtaavat puolivälierässä Kokkolan Pallo-Veikot.

KuPS jatkaa myös Cupissa, sillä se tuli tappiosta huolimatta lohkokakkoseksi. Kuopiolaiset kohtaavat FC Hongan puolivälieräkarsinnassa.

Ilveksen 1-0-maali nähtiin 33. minuutilla, kun KuPS menetti pallon omalla puoliskollaan. Emile Paul Tendeng tarjoili pelivälineen nopeasti ghanalaiselle Reuben Ayarnalle, jonka kierteinen vasemman jalan kuti painui verkon perukoille. Kuopiolaiset olivat täräyttäneet pallon tolppaan vain hetkeä aiemmin.

Kaksi minuuttia maalin jälkeen KuPS:n hyökkääjä Gbolahan Salami hölmöili itsensä suihkun puolelle. Nigerialaishyökkääjä kävi potkaisemassa Ilveksen maalivahtia Mika Hilanderia, kun tällä oli jo pallo käsissään. Erotuomari Ville Nevalainen ei epäillyt hetkeäkään ja antoi Salamille suoran punaisen.

KuPS tuli kuitenkin ensimmäisen jakson loppuhetkillä vajaamiehisenä tasoihin, kun Ilmari Niskasen keskitys löysi Ats Purjeen, joka puski pallon varmasti verkkoon.

Ilves otti toisella puoliskolla pelin selvästi hallintaansa, ja yhden miehen ylivoima konkretisoitui tunnin kohdalla. Jani Tanskan pitkä läpisyöttö laskeutui Felipe Aspegrenille, joka pudotti pallon suoraan ilmasta Tucolle, jonka ei tarvinnut kuin siirtää kuula tyhjiin.

2-1-maalin jälkeen Ilves rauhoitti peliä ja juoksutti kuopiolaisia, mutta ratkaisevaa kolmatta osumaa se ei saanut aikaiseksi. KuPS oli jopa lähellä tulla tasoihin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Urho Nissilän vapaapotku leijaili Nikko Boxalille, joka puski pallon tolppaan.

Viime hetkien säikähdyksen jälkeen Ilves ei päästänyt KuPS:ia enää maalipaikoille.