Sain pari ihan hyvää välipäivää maajoukkuekeikan jälkeen, sillä seuraava pelimme on vasta sunnuntaina. Pelaamme kierroksen päättävässä matsissa Wolfsburgia vastaan himakentällä. Peli on molemmille todella tärkeä – me haluamme päästä taas voittojen makuun ja pelaamaan paikasta Eurooppa-liigaan. Wolfsburg on taas meitäkin hankalammassa tilanteessa – heillä on vain kaksi pistettä eroa karsijan paikalla olevaan vahvakuntoiseen Hampuriin. Kukaan ei tuohon karsijatilanteeseen halua pelaamaan nitromatseja, sen voi kysyä vaikka Hradeckyn Lukelta. On siis ihan selvää, että Wolfsburg laittaa kaiken peliin meitä vastaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]Kukaan ei tuohon karsijatilanteeseen halua pelaamaan nitromatseja, sen voi kysyä vaikka Hradeckyn Lukelta.[/nosto]

Wolfsburgilla on menossa jonkinlainen välivaihe. Vielä pari kautta sitten heillä oli todella nimekäs nippu ja he pelasivat hyvin Mestarien liigassa. Sitten alkoi kato. En sitten tiedä, heijastuivatko pääsponssin tietyt vaikeudet kentälle asti, mutta nimimiehet lähtivät Volkkari-jengistä pois. Tämä kausi onkin sitten ollut aika vaatimatonta menoa. Olkoonkin, että meillä on vain kaksi pistettä enemmän kuin heillä. Tämäkin sitten kertoo siitä, miten uskomattoman tasainen Bundesliigan keskikasti on. Wolfsburg on yhden pisteen päässä karsijanpaikasta ja kuitenkin vain kahdeksan pojoa kuudennesta sijasta ja Eurooppa-liigan paikasta.

Juuri tämä tasaisuus on se, mihin me haluamme Leverkusenissa iskeä.

Voittoputkella nousee aika nopeasti korkealle. Eikä se tietenkään ole pelkkä sarjataulukkojuttu vaan myös itseluottamuskysymys. Eihän se mikään salaisuus ole, että voittaminen nostaa aina jengin fiilistä ja tekemisen tasoa. Viime aikojen vuoristorata pitää saada pysähtymään sinne vuoren harjalle. eikä enää tulemaan alas. Me haluamme olla parempia ja meidän pitää olla tällä joukkueella parempia. Uskon, että siihen myös pystymme, mutta silloin pitää ilman muuta voittaa sellaiset pelit kuten Wolfsburg kotona. Kuka tietää, ehkä juuri tuosta matsista tulisi meille käännekohta?

[nosto tasoitus=”oikea”]Itse olen kunnossa ja valmis vastuuseen.[/nosto]

Itse olen kunnossa ja valmis vastuuseen. Harmittaa vähän, ettei maajoukkuematseissa pallo uponnut sisään ja tietysti harmittaa myös tulos Turkissa. Me pelasimme hyviä jaksoja Turkissa ja olisimme hyvin voineet saada sieltä jotain mukaan. Itävalta -pelissä oli paljonkin hyviä juttuja ja vieraissa EM-kisoihin osallistunutta jengiä vastaan nousu takaa tasoihin on aina hyvä asia. No, seuraavissa matseissa pitää olla tarkempi molempien maalien edessä ja sitten niitä voittoja alkaa tulla myös maajoukkuetasolla. Näihin peleihin on tietysti aika paljon aikaa, joten ennen kesäkuuta tehdään kaikkemme, että Leverkusen saadaan parempaan sijoitukseen ja toivottavasti itsekin saan olla kentällä messissä vaikuttamassa tähän.

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston tuore asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo jatkossa iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).