Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho varoittaa seuran faneja siitä, että ManU ei ole valmis olemaan hallitseva voima jalkapallossa, eikä paluuta Alex Fergusonin aikoihin ole näköpiirissä.

United voitti Fergusonin aikakaudella 13 liigamestaruutta, mutta viime kesänä kolmevuotisen sopimuksen tehneen Mourinhon mukaan nykyisin on mahdotonta tehdä samoin.

– Älkää haihatelko 10-20 vuoden takaisia asioita, koska sellaiseen ei nykyaikana ole enää mahdollisuuksia. Me emme ole valmiit oleman Manchester United, emmekä lajin dominoiva voima. Emme pysty enää voittamaan kaikkea, Mourinho tilittää BBC:llä fanien suruksi.

– Tämän seuran ja minun luonteeni vuoksi yritämme tietenkin taistella joka ottelussa jokaisesta pisteestä. Mutta meillä on nyt melkoinen kuilu tämän suuren seuran kunnianhimon ja todellisuuden välissä, Mourinho väittää.

ManU voitti ennen liigan alkua Leicesterin Community Shield -ottelussa sekä vei Liigacupin voiton. Mourinhon mielestä se tarkoittaa puoltatoista voitettua pokaalia.

– Monet muut seurat Englannissa eivät voita kauden aikana yhtään pokaalia. Mutta tietysti haluamme enemmän, meidän on taisteltava itsemme neljän joukkoon ja Mestarien liigaan. Liigacupin voitto ei todellakaan riitä meille.

– Kun tulin tänne, näin surullisen seuran. Kausi oli mennyt kehnosti, emmekä olleet Mestarien liigassa. Mutta United on valtavan suuri ja vahva brändi, me emme tarvitse Mestarien liigaa houkutellaksemme maailman parhaita pelaajia. Paul Pogba olisi voinut jäädä Juventukseen, Zlatan Ibrahimovic Pariisiin ja Henrikh Mkhitayan Dortmundiin. He halusivat tänne, koska tiesivät, että olemme taas pian Mestarien liigassa, Mourinho sanoo.

Kolmikko maksoi Unitedille kesällä noin 170 miljoonaa euroa.

– Jos joku pelaaja ei tule meille siksi, ettemme ole Mestarien liigassa, olen vain iloinen siitä, emme tarvitse sellaisia pelaajia.