Liverpoolissa hienon uran pelannut Sami Hyypiä ihmettelee Liverpoolin vaikeuksia Valioliigan häntäpään joukkueita vastaan.

Liverpool on liigassa neljäntenä, Chelsea on karannut jo 14 pisteen päähän. Muista Mestarien liigan paikoita käydään kovaa taistelua Tottenhamin, Arsenalin, Manchester Unitedin, Manchester Cityn ja Liverpoolin välillä. Liverpool kohtaa tänään Manchester Cityn vieraskentällä.

– Molemmat joukkueet taistelevat paikasta Mestarien liigassa ja tänään on todella tärkeä ottelu molemmille. Cityn suoritukset ovat ailahdelleet paljon, jopa pelin sisällä. Hyvänä päivänä ihan loistava joukkue, joka pystyy kontrolloimaan pelejä täysin. Huonona päivänä taas todella huono joukkue, ja tuntuu, etteivät he osaa edes puolustaa kunnolla, Hyypiä sanoo Betssonin haastattelussa.

Jos on City ailahdellut, niin on Liverpoolkin.

– He tuntuvat saavan huippujoukkueita vastaan hyviä tuloksia, mutta häntäpään seurojen kanssa on ollut vaikeaa. Uskoisin, että se johtuu siitä, että nämä pienet joukkueet puolustavat ja sumputtavat omalla alueella niin tiiviisti. Liverpool ei ole koko kauden aikana löytänyt keinoja murtaa sitä. Heillä ei ole myöskään sellaista pelaajaa, joka pistäisi takuuvarmasti joka paikasta maalin.

Manchester Cityä vastaan sitä ongelmaa ei ole, he pyrkivät varmasti hallitsemaan peliä kotikentällään.

– Manchester City ei sumputa, vaan yrittää hallita peliä, se antaa Liverpoolille mahdollisuuden prässätä ylhäältä ja tehdä pallonriistoja. Suunnanvaihtotilanteet ovat nykyjalkapallossa todella tärkeitä, Hyypiä sanoo.

– Liverpool tarvitsee tuoreita jalkoja, niitä pitää löytyä Manchester Cityä vastaan. Muuten ei ole saumoja.