Video: Hänestäkö Huuhkajien tuleva maalitykki? Hongan huippulupaus hyvässä vireessä EM-jatkokarsinnoissa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue on parhaillaan Turkissa EM-jatkokarsintaturnauksessa.

Minihuuhkajien jatkokarsinnat eivät ole alkaneet parhaalla mahdollisella tavalla, sillä takana on kaksi ottelua, joista molemmista jäi käteen tappio. Avausottelussa isäntämaa Turkki oli parempi lukemin 4-1 ja toisessa ottelussa Saksa läksytti suomalaisia peräti 6-2.

U17-pojilla on jatkokarsinnoissa jäljellä vielä yksi ottelu, jossa he kohtaavat tiistaina Armenian.

Suomen joukkueen valopilkku on ollut Esport Hongan Maximo Tolonen, joka on tehnyt joukkueen kaikki kolme maalia turnauksessa. Tolonen on syntynyt vuonna 2001, joten hän pelaa vuotta vanhempien maajoukkueessa.

Hongan huippulupaus oli ratkaisevassa roolissa myös Suomen Cupissa, kun espoolaisjoukkue kohtasi FF Jaron puolivälierissä. 16-vuotias Tolonen teki ottelun ainoan maalin 89. minuutilla, ja Honka jatkoi kilpailussa välieriin, jossa se kohtaa 1.4 Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Voit katsoa videon Tolosen maaleista EM-jatkokarsinnoista alta. Jos et näe, voit katsoa sen täältä.