Real Madridin entinen keskikenttäpelaaja Xabi Alonso oli lähellä liittyä Barcelonaan, kun hän lähti Liverpoolista vuonna 2009.

Barcelonan silloinen päävalmentaja Pep Guardiola oli innokas tuomaan Alonson Kataloniaan, mutta valmentajavelhon päätöstä hankaloitti nuori keskikenttäpelaaja.

– Liverpool ja manageri Rafael Benitez kertoivat minulle, että he heluavat myydä minut, ja Pep osoitti kiinnostusta tilanteeseeni, Alonso kertoi El Paisille.

– Hän halusi minut, koska olisin sopinut hänen pelityyliinsä. Hänellä oli kuitenkin epäilyksensä, sillä Sergio Busquets oli juuri tehnyt läpimurtonsa ja hänellä oli kaikki loistavan pelaajan valmiudet. Guardiola valitsi hänet ja se valinta osui nappiin.

Lopulta Alonson osoitteeksi valikoitui tuolloin Real Madrid, jossa hän voitti La Ligan, Mestarien liigan, Copa del Reyn ja Espanjan Super Cupin.

Guardiola ja Alonso löivät hynttyyt yhteen vuonna 2014, kun keskikenttäpelaaja siirtyi Bayern Müncheniin. Guardiola jatkoi täksi kaudeksi matkaansa Manchester Cityyn ja 35-vuotias Alonso pelaa uransa viimeistä kautta Bayernissa, jonka kanssa hän kohtaa tiistaina Mestarien liigassa vanhan seuransa Real Madridin.

Lähde: Goal