Real Madridin päävalmentaja Zinedine Zidane vahvisti maanantaina, että tähtipelaaja Gareth Bale on sivussa tiistaina pelattavasta Mestarien liigan puolivälierästä Bayern Münchenia vastaan. Mutta onko kyseessä kuitenkaan kuolettava isku Real Madridille?

Bale on eittämättä huippupelaaja, jonka vahvuudet ovat kaikkien tiedossa, mutta walesilaistähti ei ole ollut viime aikoina mitenkään korvaamaton palanen Realille.

Bale loukkaantui viime marraskuussa ja hänen nilkka jouduttiin operoimaan. Toipuminen pelikuntoon kesti vajaa kolme kuukautta. Bale palasi kentille vahvasti tehden heti ensimmäisessä ottelussaan loukkaantumisen jälkeen maalin Espanyolia vastaan.

Onnistuminen tuli myös sitä seuraavassa ottelussa Villarrealia vastaan, mutta se on myös tähtilaiturin viimeinen osuma. Eikä mies ole myöskään onnistunut luomaan maaleja syötöillään sen jälkeen.

Kun tarkastelee Balen pelaamista, on siinä ollut paljon puskemista ja väkinäistä yrittämistä. Eikä hän ole päässyt kuin ajoittain väläyttelemään nopeuttaan. Voisi sanoa, että Balen pelikunto on vielä kaukana ihanteellisesta. Bale oli poissa viime viikonlopun sarjaottelusta, eikä Zidane halunnut riskeerata häntä myöskään tiistaisessa Mestarien liigan puolivälierässä.

Zidane tietää, ettei puolikuntoinen Bale tuota Realille tällä hetkellä mitään lisäarvoa kentällä. Madridilaisten kannalta olisi tärkeintä saada Bale täyteen pelikuntoon, jotta hän voi erityisominaisuuksien avulla auttaa joukkuetta esimerkiksi mahdollisessa Mestarien liigan finaalissa.

Nykykuntoisen Balen puuttuminen kokoonpanosta on oikeastaan Real Madridille helpotus, koska tällä hetkellä Real Madridilla on laittaa Balen tilalle parempi vaihtoehto.