Vaasan Palloseura kohtaa keskiviikkona Veikkausliigan avauskierroksella Helsingin Jalkapalloklubin vieraissa. Seuraavalla kierroksella vastus ei juuri helpotu, jos ollenkaan, sillä lauantaina VPS isännöi Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen ei näe haastavaa ensimmäistä viikkoa negatiivisena asiana.

– Sarjan alkuvaihe on todella kova. Kohtaamme kaikki viime kauden kärkijoukkueet kuukauden sisällä ja matkustamme paljon. Se on hyväkin asia. Kun aloittaa saman tien HJK:ta vastaan, niin se antaa osviittaa siitä, missä tällä hetkellä mennään; ollaanko pelaamisen suhteen jäljessä, samalla tasolla vai edellä, Vuorinen pyörittelee VPS:n sivuilla.

VPS kohtasi myös viime vuoden avausottelussaan HJK:n. Tuolloin helsinkiläiset olivat vahvempia lukemin. Vuorisen mukaan vaasalaiset ovat kuitenkin vuoden viisaampia ja he tietävät, mitä tekevät.

– Meillä on paljon jatkuvuutta pelaajistossa viime kaudesta ja meidän ei tarvitse jännittää, kun tiedämme mitä osaamme ja uskomme alusta saakka vahvasti omaan tekemiseemme. Toisaalta vuosi sitten HJK ei ollut valmistautunut meitä vastaan hirveän hyvin ja pääsimme yllättämään heitä pelillämme. Nyt he ovat soitelleet Östersundiin, jota vastaan pelasimme harjoituspelin, koska he haluavat tietää, miten pelasimme siellä. Molempien valmistautuminen otteluun on siis ollut varmasti erilainen kuin viime vuonna.

Lähde: VPS