Tiistaina on taas se aika suomalaisesta jalkapallokaudesta, kun yksittäinen Veikkausliigan ottelu kerää täyden mediahuomion ja jalkapallo nousee Helsingin katukuvassa isoon rooliin.

HIFK ja HJK ottavat tiistaina mittaa toisistaan Stadin derbyssä, josta on viime vuosina muodostunut Veikkausliigan kliimaksiottelu. HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen tietää tämän ja korostaakin Stadin derbyjen merkitystä koko suomalaiselle jalkapallolle.

– Meillä on hyvät muistot viime syksyn viimeisestä derbystä, kun voitimme HJK:n. Molemmilla joukkueilla on aivan loistavat kannattajat. Pelaamme kentällä voitosta ja fanit tekevät parhaansa omissa päädyissään. Tunnelma on taattu ja puitteet ovat loistavat. Tällaista me kaipaamme suomalaiseen jalkapalloon, Muurinen sanoo IFK:n nettisivuilla.

HJK lähtee selvänä ennakkosuosikkina, mutta derbyt ovat korostuneet siitä, että niissä voi käydä ihan miten tahansa ennakkoasetelmista huolimatta. IFK kaivoi vuosi sitten komean voiton derbyssä ja muutenkin ottelut ovat olleet tasaisia.

– Lisäksi ottelussa on aivan loistava paikalliskamppailujännite. Vaikka saatamme lähteä otteluun altavastaajana niin yksittäisessä ottelussa pystyy aina olemaan yllätyksellinen. Lopputulos voi olla mikä tahansa. Nämä ottelut ovat ehdottomia kauden kohokohtia varmasti molemmille joukkueille, Muurinen kertoo.

Lähde: HIFK