Barcelonan päävalmentajan Luis Enriquen mukaan Real Madridin menestystä Mestarien liigassa tulisi tarkastella isommassa kuvassa.

Madridilaiset ottivat ison askeleen kohti turnauksen finaalia, kun se kaatoi paikallisvastustajansa, Atletico Madridin välierien ensimmäisessä osassa peräti 3-0. Kyseessä olisi Realin kolmas Mestarien liigan loppuottelu neljässä vuodessa.

Real Madridin menestys eurokentillä ei ole kuitenkaan tuonut onnea kotimaan kilpailuissa. Real ei ole voittanut Espanjan La Ligaa sitten vuoden 2012, ja edellinen Copa del Reyn voitto on vuodelta 2014.

– Siinä on yksi tilasto, joka osoittaa, millaiset arvot Real Madridilla on, mutta se on toki hieman ahtaasti ajateltu, sanoi Enrique lehdistötilaisuudessa.

Barcelonan käskyttäjä on voittanut omana aikanaan seurassa kaksi La Ligan mestaruutta, kaksi Copa del Reytä ja kerran Mestarien liigan. 46-vuotias Enrique on toiminut Barcelonan päävalmentajana vuodesta 2014 lähtien. Hän ilmoitti tänä keväänä jättävänsä pestinsä kauden päätyttyä.

– On nähtävä, mitä he ovat tehneet muissa kilpailuissa ja, mitä muut joukkueet ovat tehneet. Siinä mielessä – ja liigan perusteella viimeisen neljän vuoden aikana – tilastot eivät ole positiiviset.

Barcelona lähtee viikonloppuun La Ligan piikkipaikalta. Realilla on saman verran pisteitä kuin Barcalla, mutta Enriquen joukot ovat keskinäisten otteluiden vuoksi valkopaitojen yläpuolella. Madridilaisilla on kuitenkin yksi peli vähemmän pelattuna, joten heillä on mestaruus omissa käsissään.

Lähde: ESPN