Veikkausliigan sarjakärki HJK joutui tyytymään tiistaina 0-0-tasapeliin paikallisvastustaja HIFK:ta vastaan.

Talvella Klubiin siirtynyt laitapuolustaja Juha Pirinen koki ottelussa ensimmäisen Veikkausliigan Stadin derbynsä. Kaksi edellistä kautta Rovaniemen Palloseuraa edustaneelle Piriselle jäi maalittomasta pistejaosta karvas maku suuhun.

– Pettynyt olen! Tulokseen siis. 0-0 ei tyydytä. Olisi ehdottomasti pitäny ottaa kolme pistettä, mutta tää on vaan fakta, että ei saatu luotua riittävästi tilanteita, kertaa 25-vuotias laitapelaaja SuomiFutis-sivustolle.

Pirinen kertoo olevansa normaalisti varsin kriittinen omaa pelaamistaan kohtaan. Hän osasikin heti tiistain koitoksen jälkeen sanoa, missä hän onnistui ja mitkä asiat jäivät vaivaamaan.

– Ihan ok peli multa. En päässy ihan niin paljon nousemaan kuin monessa muussa pelissä. Tietenkin meillä oli vähän eri taktiikkakin. Ihan ok peli. Puolustuksessa ihan ok työskentelyä, mutta olisin halunnu hyödyntää enemmän myös mun hyökkäyspään ominaisuuksia.

HJK-puolustaja sai kovaotteisen derbyn ensimmäisen keltaisen kortin, kun hänen jalkansa osui puolen tunnin kohdalla HIFK:n hyökkääjän Mikael Forssellin päähän.

Varhainen varoitus ei kuitenkaan sotkenut Pirisen pelaamista.

– Se oli ihan vahinko. Mä yritin riistää palloa. Mä ihmettelin itekin, miten mun jalka oli niin korkealla. Tietenkin pikkasen se vaikuttaa, ja vähän joutuu kattoo, ettei ota toista korttia. Pitää olla tarkkana kaksinkamppailuissa, mutta eihän sitä voi liikaa ajatella.

Valkeakosken Hakassa ammattilaisuransa aloittaneella Pirisellä ei ollut vaikeuksia virittäytyä Stadin derbyä varten.

– Mä oon pelannu näitä derbyjä muualla ja tiedän, että tää on tosi iso tapahtuma. Näkeehän sen. Kaikki toi vipinä katsomossa ennen peliä, meidän fanien pettymys. Kaikesta näkee sen, että tää on niin iso homma. Kyllä pelaaja näihin syttyy, vaikka olis Aasiasta tai Afrikasta kotoisin. Tai vaikka Suomesta, Valkeakoskelta.