Liverpoolissa upean uran pelannut Steven Gerrard kehui vuolaasti entistä joukkuetoveriaan Sami Hyypiää LFCTV:llä esitetyssä suomalaistopparia koskevassa ohjelmassa.

Hyypiä pelasi Liverpoolissa kymmenen vuotta ja kantoi myös pitkään kapteeninnauhaa. Gerrard kertoo ohjelmassa, miksi Kuusankoskella kasvaneesta suomalaistopparista tuli suuren ja mahtavan Liverpoolin kapteeni:

– Se, miksi hän sai ensinnäkin kapteeninnauhan, oli tasaisuus, jonka hän toi seuraan ensimmäisestä päivästä lähtien – ei ainoastaan kentällä vaan myös harjoituskeskuksessa.

– Hän oli hiljainen kapteeni, mutta hän ei pelännyt lähestyä sinua kahden kesken ja puhua pelistäsi, hänen pelistään tai meidän pelistämme, Gerrard kertoo.

Hyypiän valitsemista Liverpoolin kapteeniksi ei ehkä vieläkään osata Suomessa arvostaa tarpeeksi. Gerrardin mukaan Hyypiä ei koskaan pettänyt, kun hänet kentälle laitettiin.

– Sen tiesi aina, että Sami pelaisi kasin tai ysin arvoisesti kympin asteikolla. Kapteenilta ei voi pyytää enempää. Hän ansaitsi nauhan Liverpoolissa, mikä on uskomaton asia tehtäväksi, Gerrard muistuttaa.