AS Monaco on tehnyt tällä kaudella todellisen paluun eurooppalaisen jalkapallon huipulle. Joukkue selvitti tiensä Mestarien liigan välieriin ja se on enää neljän pisteen päässä Ranskan Ligue 1:n mestaruuden varmistamisesta.

Ruhtinaskunnan joukkueen pelit eivät kuitenkaan tunnu keräävän katsojia Monacon kotistadionille, Stade Louis II:lle, vaikka jalkapallobuumi on kentällä käsin kosketeltava.

Stade Louis’lle mahtuu parhaimmillaan 18 523 katsojaa. Mestarien liigan ensimmäisessä välierässä Juventusta vastaan lehtereille kerääntyi noin 17 000 kiinnostunutta silmäparia, mutta yksittäisiä huippuotteluita lukuun ottamatta kävijämäärät ovat olleet kehnoja sekä liiga- että europeleissä.

Ranskan liigassa Monacolla on koko sarjan huonoin keskiarvo. Joukkueen kotipeleissä on käynyt keskimäärin vain 9002 ihmistä per ottelu.

Mestarien liigassa Monacolla on koko kilpailun toiseksi huonoin keskiarvo, kun mukaan lasketaan vielä turnauksesta tippuneetkin joukkueet. Punavalkopaidat ovat pelanneet Stade Louis’lla kuusi Mestarien liigan kotipeliä, joiden yleisökeskiarvoksi on muodostunut 13 511. Vain lohkovaiheessa tippuneella Dinamo Zagrebilla on huonompi keskiarvo: 12 577 katsojaa per ottelu.

Lähde: worldfootball