Manchester United on selvästi jo hylännyt ajatuksen päästä Mestarien liigaan sijoittumalla neljän parhaan joukkoon Valioliigassa. Se on laittanut kaikki munat samaan koriin ja aikoo yrittää päästä maailman arvostetuimpaan seurajoukkuekilpailuun voittamalla Eurooppa-liigan.

Unitedin sijoittuessa Valioliigan neljän parhaan ulkopuolelle ja voittaessa Eurooppa-liigan, menee Valioliigasta neljä joukkuetta suoraan ensi kaudeksi Mestarien liigaan ja yksi pääsee yrittämään karsintakierroksen kautta.

Teoriassa ManU varmistaa Eurooppa-liigan voitolla vain paikan viimeiselle Mestarien liigan karsintakierrokselle. Molemmat finaalijoukkueet kuitenkin pääsevät kotimaidensa liigoista suoraan Mestarien liigaan, joten myös Jose Mourinhon poppoo pääsee suoraan lohkovaiheeseen.

Mestarien liigan säännöt sanovat, että jos kilpailun voittaja ei pääse kotimaansa liigasta ensi kauden kilpailuun, joutuu Eurooppa-liigan voittaja playoff-kierrokselle. Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan tällä kaudella.

Jos kuitenkin käy niin, että Manchester United sijoittuu Valioliigassa neljän parhaan joukkoon ja voittaa tulevan finaaliottelunsa, ei Valioliigasta pääse Mestarien liigaan kuin neljä joukkuetta.

Joukkueet sijoilla 5-7 Valioliigassa ovat tällä hetkellä menossa Eurooppa-liigaan. Englantilaiset joukkueet voivat saada enintään seitsemän joukkuetta UEFAn kilpailuihin kaudessa. Joten ManUn voittaessa Eurooppa-liigan ja sijoittuessa viidenneksi, ei Englannista nähdä kuin kaksi joukkuetta kyseisessä kilpailussa.