Chelsealla ja Juventuksella on hyvin erikoinen sopimus keskenään.

Kolumbialainen laitapelaaja Juan Cuadrado liittyi Chelseaan vuoden 2015 helmikuussa isolla rahalla Fiorentinasta. Cuadradon kuukaudet Lontoossa eivät kuitenkaan vakuuttaneet seuran silloista valmennus- tai seurajohtoa ja hänet lähetettiin heti seuraavana kesänä lainalle Juventukseen.

Nopea laitahyökkääjä voitti Juventuksen kanssa Serie A:n mestaruuden ja italialaisseura halusi hänet lainalle uudestaan. Chelsea ja Juve neuvottelivat Cuadradolle kolmen vuoden lainasopimuksen, johon kuuluu lukuisia erilaisia optioita.

Chelsea tienaa jokaisesta lainakaudesta noin 5,4 miljoonaa euroa sekä pelaajan menestykseen liittyviä bonuksia, joita on Juventuksen tapauksessa lupa odottaa tänäkin vuonna.

Juventus on Serie A:ssa seitsemän pisteen johdossa, kun sarjaa on enää kolme kierrosta jäljellä ja Mestarien liigassa se on jo varmistanut paikkansa finaaliin Real Madridia vastaan.

Parhaimmillaan Chelsea voi tienata noin 29 miljoonaa euroa Cuadradon kolmen vuoden lainadiilistä. Jos Juventus vastoin odotusten floppaa täydellisesti tuona ajanjaksona, kertyy Chelsean kassaan joka tapauksessa noin 16 miljoonaa euroa.

Lähde: Goal