Laitapuolustaja Kyle Walker on päättänyt jättää Tottenhamin ensi kesänä, kertoo Independent.

26-vuotias Walker on ajautunut erimielisyyksin kunnosta ja peluutuksestaan Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon kanssa, joka jätti englantilaispakin jälleen penkille, kun joukkue kohtasi sunnuntaina Arsenalin.

Pochettinon ja Walkerin huonot välit ovat kyteneet jo pitkään. Argentiinalaismanageri on aiemminkin ollut huolissaan laitapuolustajansa pelikunnosta ja sanonut, ettei tämä pysty pelaamaan kahta isoa peliä viikossa. Walker on asiasta täysin eri mieltä.

Huhtikuun aikana hän ja Kieran Trippier vuorottelivat otteluissa oikean laitapakin paikalla, mutta Pochettino yllätti Walkerin valitsemalla Trippierin avauskokoonpanoon sekä Chelseaa että Arsenalia vastaan.

Vikkeläjalkainen Walker suivaantui, kun hänet jätettiin tärkeissä paikallistaistoissa penkille ja nyt hän etsii uutta seuraa itselleen.

Tottenhamin tiukan palkkasysteemin vuoksi Walker tienaa noin 83 000 euroa viikossa, mikä tekee hänestä houkuttelevan vaihtoehdon muun muassa Barcelonalle, Manchester Citylle ja Manchester Unitedille, jotka ovat huhujen mukaan olleet hänen perässään. Kaikki kolme seuraa pystyisivät vaikka tuplaamaan Walkerin tienestit halutessaan.

Hänellä on kuitenkin neljä vuotta sopimustaan jäljellä Tottenhamin kanssa, joten lontoolaisseuran ei tarvitse luopua hänestä halvalla. Tämänhetkinen hinta-arvio on noin 41 miljoonassa eurossa, mutta summa voi nousta huomattavasti varsinkin, jos kiinnostuneet joukkueet päätyvät kilpailemaan englantilaispuolustajan palveluksista.

Walker on edustanut Tottenhamia vuodesta 2009 lähtien. Hän kuuluu myös Englannin maajoukkueen vakiokasvoihin.