Vielä noin kuukausi sitten näytti siltä, että entisen ammattijalkapalloilija David Beckhamin hanke oman joukkueen perustamisesta olisi jo saanut päätösvihellyksensä.

Yhdysvaltojen Miamiin suunnittelilla oleva hanke on elinaikanaan kohdannut suuren määrän haasteita Miamin hitaasta poliittisesta koneistosta paikallisvastustukseen. Jopa Yhdysvaltojen pääsarjan MSL:n johtajat olivat menettämässä uskoaan Beckhamin projektiin.

Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja on kuitenkin aina hallinnut pelisuunnan muuttamisen taidon. Paikallispolitiikassa käydyn äänestyksen jälkeen Beckhamin liikehanke saa jälleen uutta tuulta purjeisiinsa. The Guardianin mukaan joukkueen realisoituminen on nyt lähempänä kuin koskaan ennen.

Beckhamin lisäksi hankkeessa ovat mukana media-alan moniyrittäjä Simon Fuller, Bolivialainen telekommunikaatiomiljardööri Marcelo Claure sekä Todd Boehly joka tunnetaan muun muassa baseball-joukkue Los Angeles Dodgersin osaomistajana.

Beckham on toistaiseksi pidättäytynyt spekuloimasta joukkueensa mahdollisia pelaajia vedoten projektin epävarmuuteen sekä siihen, että joukkueen ensiesitykseen voi mennä vielä vuosia.