Serie A:n kahden viime kauden parhaan maalivahdin välillä on 21:n vuoden ikäero. Juventuksessa uraansa päättävä Gianluigi Buffon on 39-vuotias, kun AC Milanin Gianluigi Donnarumma vasta 18-vuotias.

Donnarumma on kooltaan Buffonia huomattavasti suurempi. Donnarumma on 196 senttimetriä pitkä ja painaa 90 kiloa. Buffon on 191 senttiä pitkä ja painaa vain 83 kiloa. Keveys voi tuoda maalivahdille nopeutta mutta pituus lisää väistämättä ulottuvuutta.

Donnarumma päästi menneellä kaudella Serie A:ssa enemmän maaleja kuin Buffon, mutta myös pelasi huomattavasti enemmän minuutteja. Donnarumman taakse pallo vieri 45 kertaa ja Buffonin taakse vain 24 kertaa. Toisaalta Milanin veskari oli kentällä yhteensä 8,4:n pelin verran enemmän kuin Juventuksen molari.

Vastaavasti Donnarumma myös torjui huomattavasti enemmän kuin Buffon. Donnarumman kokonaistorjuntasaldo on 156, siinä missä Buffonin vain 74. Näin ollen Buffonin torjuntaprosentti on Donnarummaa korkeampi.

Siitä huolimatta Donnarumma voittaa Buffonin useissa vertailuissa. Esimerkiksi syöttöprosentti ja onnistuneet avaukset menevät Donnarumman pistepussiin.

On kuitenkin todettava, että sinä vuonna kun Donnarumma syntyi, Buffon torjui Parman maalilla 34 ottelua, pitäen nollapelin näistä yhdessätoista.