Napolin Dries Mertens, 30, oli yksi päättyneen Serie A:n kauden suurimmista tähdistä.

Belgialaistaiturille tilastoitiin hämmästyttävät 34 maalia ja 15 maalisyöttöä 46 ottelussa kaikki tämän kauden kilpailut mukaan lukien. Hän oli kirjaimellisesti mukana useammassa maalissa kuin ottelussa.

Mertensin huippuvire johti luonnollisesti suurseurojen kiinnostukseen. Napoli yritti pitkään sorvata belgialaistähdelleen uutta jatkosopimusta, kunnes toukokuussa hän allekirjoitti vuoden 2020 kesään ulottuvan kontrahdin.

Parhaillaan Belgian maajoukkueen mukana oleva Mertens paljasti, että useat Euroopan isot seurat ovat olleet hänen perässään, mutta painotti, että Napoli on aina ollut ensimmäinen vaihtoehto.

– Se on totta. Barcelona yritti hankkia minut. He olivat kiinnostuneita, mutta olen aina sanonut, että minulla on täällä (Napolissa) kaikki hyvin, sanoi Mertens Calciomercaton mukaan.

– Jos olisin hyväksynyt heidän tarjouksensa ja lähtenyt Kataloniaan, olisin ollut (Lionel) Messin, Neymarin ja (Luis) Suarezin tuuraaja. Pelaan mieluummin. Se olisi tietty ollut mukavaa, mutta olen aina ajatellut ensin Italiaa ja Napolia, jossa olen aina ollut tyytyväinen.

Mertens kertoi, että myös tuore Valioliigan mestari Chelsea oli hänen perässään. Siirto Englantiin saattoi kuitenkin jäädä yhdestä puhelinsoitosta kiinni.

– Monet joukkueet olivat kiinnostuneita, etenkin ulkomailla. Chelsea halusi minut, mutta Antonio Conte (manageri) ei ikinä soittanut minulle. Olisin luultavasti löytänyt vähemmän tilaa Lontoossa kuin täällä Napolissa, joten päätin kieltäytyä.