John Terry, 36, pelasi viimeisen pelinsä Chelsean paidassa 21. toukokuuta, kun lontoolaisjoukkue kaatoi Sunderlandin Valioliigan päätöskierroksella 5-1.

West Hamista Chelsean organisaatioon vuonna 1997 liittynyt Terry kuului joukkueen avainpelaajiin yli viidentoista vuoden ajan. Tänä keväänä Terry ja Chelsea tiedottivat yhdessä hänen päätöksestä siirtyä kesällä muihin maisemiin.

Konkaripuolustajalle kertyi päättyneellä kaudella vain 15 ottelua, joista yksi oli Chelsean reservijoukkueen kanssa. Valioliigassa hän pelasi yhdeksän kertaa.

Kaudella 2014-15 asiat olivat toisin. Nykyinen Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho johdatti Chelsean Englannin mestaruuteen, ja Terry pelasi kyseisellä kaudella jokaikisen minuutin Valioliigassa.

Terry muistelee Chelsean kotisivuilla, miten hän joutui tuolloin usein pelaamaan läpi kivun, joka vaivasi häntä pitkin kauden.

– Pelasin (kipujen kanssa) lukuisia kertoja. Mestaruuskaudella 2015, kun pelasin jokaisen pelin jokaisen minuutin, oli vain löydettävä keino siihen. Olen nähnyt, kun muutkin tekevät niin. David Luiz ja Gary Cahill eivät pelanneet tai treenanneet viikkoihin ennen Mestarien liigan loppuottelua, se oli uskomatonta, kertoo Terry.

– Muistan, miten Jose Mourinhon vuosina hän halusi epätoivoisesti minun pelaavan ja treenaavan, kun minulla oli murtunut varvas ja rikkinäinen luu jalassani. Minulle oli laitettava kaksi ruisketta varpaaseeni joka päivä vuoden ajan. Yksi ennen treenejä ja joskus lääkärin oli laitettava se uudestaan, koska sen vaikutus lakkasi, jos harjoitukset kestivät kauemmin kuin tunnin.

– Se oli minulle itsestäänselvyys. Tekisin sen huomenna uudestaan, koska vaikka se kuulostaa hullulta, uhraisin henkeni jalkapalloseuralle, joka on antanut minulle vuosien saatossa niin paljon.