Rovaniemen Palloseura hävisi sunnuntaina Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubille 1-4.

Kotijoukkue RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa lähtenyt kaunistelemaan asioita.

– Ei lopputulokseen ole mitään huomauttamista sillä lailla, että pelaajamateriaalin ero on aivan valtava. Meillä oli tähän peliin aika haasteellinen lähtö vielä muutenkin. Aamuun asti piti odottaa, että ketä saadaan kentälle, ja varsinkin HJK:ta vastaan pelitapa pitäis olla hyvin selkeä. Siihen me niinku pyrittiin ja aika ajoin pelin sisällä oltiin varsin hyviä jopa.

Sunnuntain ottelu alkoi rovaniemeläisten kannalta kehnosti. RoPS-hyökkääjä Emeka ”Eze” Fridayn oma maali vei HJK:n johtoon jo 18. minuutilla ja Malinen joutui ottamaan keskikentän Sani Kaitan pois kentältä jo puolen tunnin kohdalla.

– Kun joutuu tekee vielä muutoksia alussa, ja tulee semmosia kokooonpanoja, ettei koskaan oo lähellekää pelattu semmosilla, niin se on vaikeeta. Suurin ongelmahan tossa on – tai siis meillähän on paljon nuoria pelaajia – mutta meillä on paljon pelaajia, jotka ei oo tottunut elämässään puolustamaan. Ja sitten jos tämmöinen HJK:n tasoinen, vahvalla itseluottamuksella pelaava joukkue tulee vastaan, niin pakostakin tulee niitä virheitä.

Malinen ei lähtenyt lehdistötilaisuudessa nimeämään pelaajia, joista puhui, mutta teki selväksi, mikä heidän pelissään mättää.

– Tänään oli hyviä jaksoja, mutta siihen nuoruuteen, siihen taustoihin liittyy myös se, että siellä on – nytten kun on 10-11 peliä pelattu – joltakin nuorelta jo liekki sammunut ja sehän ei ole hyvä juttu. Nimeämättä ketään, mutta me pelattiin käytännössä meijän silmin yhdeksällä miehellä eka jakso. Kaks kaveria on selkeästi jättäny omat vahvuudet käyttämättä ja on omasta mielestään löytäny uusia vahvuuksia, jotka liittyy puhumiseen, seisoskeluun, odotteluun, jahkailuun. Ja niillä vaan ei sitten menestytä.

Toisella puoliskolla sarjajohtaja Helsingistä latoi vielä kolme maalia rovaniemeläisten verkkoon.

– Me ei olla valmiita HJK:n kaatoon tämmösessä lähtökohdassa. Se on vaan fakta. Siinä tarttis monen asian – myös tuuripuolella – kääntyä, jotta sitten saadaan ehjä 90 minuuttia. Se on niinku niin pieni todennäköisyys, että me pystytään oikeasti HJK haastamaan.