4-1 voiton Meksikosta hakeneen Saksan eilisillan kirkkain tähti Leon Goretzka iloitsi voitosta ottelun jälkeen. Voitolla Saksa selvitti tiensä Confederations Cupin finaaliin, jossa se kohtaa sunnuntaina Chilen.

Goretzka teki eilisiltana maajoukkuehistoriaa nopeimmilla perättäisillä maaleilla. Ottelu alkoi Saksan kannalta suodullisissa merkeissä, kun Goretzka laittoi pallon Meksikon maalivahdin taakse ensin kuudennella ja heti sen perään kahdeksannella minuutilla.

Schalkessa pelaavaa Goretzkaa on kehuttu laajalti läpi turnauksen. 22-vuotiasta Goretzkaa on kutsuttu ikäisekseen kypsäksi pelaajaksi. Nopeutta ja älyä kentälle tuovalle nuorukaiselle povataan suurta roolia saksalaisessa jalkapallossa.

Mies itse pysyi tyynenä upeasta suorituksesta huolimatta.

– Voitto on oivallinen palkinto hyvin tehdylle työlle, Goretzka kommentoi saksalaiselle ARD:lle.

– Laitoin pallon kahdesti sisään. Eipä siinä sen enempää, vaatimaton keskikenttäpelaaja summasi.

Saksan valmentaja Joachim Löw nosti miehen ansaitsemalleen jalustalle tämän puolesta.

– Leon pelasi todella hyvin. Hän osaa käyttää syvyyttä hyödykseen. Mies on ilmiömäinen, Löw hehkutti.

Valmentaja oli tyytyväinen myös muihin suojatteihinsa. Turnauksen nuorin joukkue sai yhtä lailla positiivista palautetta vetäjältään.

– Kuvioiden kanssa meillä on vielä harjoittelemista. Voitonnälkä, kurinalaisuus ja peli-ilo ovat kuitenkin koko joukkueen vahvuuksia, jolla tulemme vielä pärjäämään, Löw pohti saksalaisen pelityylin jatkuvuutta.