© Kuva: Getty Images

La Ligan presidentti kammoksuu ajatusta Cristiano Ronaldon lähdöstä

Espanjan La Ligan presidentin, Javier Tebasin, mukaan Real Madridin Cristiano Ronaldon lähtö olisi valtava menetys koko sarjalle, kertoo ESPN.

Useiden espanjalais- ja portugalilaislähteiden mukaan Ronaldo harkitsee vakavasti lähtöä Realista, koska hän kokee, että Espanjan viranomaiset kohtelevat häntä huonosti ja yrittävät tehdä hänestä esimerkkiä hänen tähtistatuksensa takia.

Ronaldoa epäillään mittavasta veropetoksesta. Madrilainen syyttäjä on nostanut syytteen, jonka mukaan Ronaldo on kiertänyt veroja lähes 15 miljoonan euron edestä vuosina 2011-2014.

Daily Mailin mukaan veroviranomaisilla ja Ronaldon leirillä on erimielisyyksiä kansainvälisistä sponsoridiileistä ja kuvaoikeuksista saatujen tienestien ilmoittamisesta.

Espanjan pääsarjan presidentti Tebas toivoo ja uskoo, että Ronaldo katsotaan lopulta syyttömäksi.

– Kun ottaa huomioon Ronaldon taustajoukot ja kuinka ammattimaisia he ovat sekä sen, mitä olen lukenut Espanjan veroviranomaisten tekemistä raporteista… Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö Cristiano Ronaldo olisi syytön, sanoi Tebas La Sextan haastattelussa.

Hänen mukaansa Ronaldon lähtö La Ligasta olisi valtava takaisku sarjan kasvun ja kiinnostavuuden kannalta.

– Matkustaessa huomaa, kuinka tärkeitä isot seurat ja heidän tähtensä ovat. Juuri nyt me käymme läpi kansainvälistä kasvua, ja se olisi peruuttamaton tappio tulevia kausia ajatellen.

– Meillä on ollut Espanjan liigassa aikamme parhaat pelaajat, (Lionel) Messi ja Cristiano Ronaldo, ja me haluamme pitää heidät. Toivon, että hän pääsee tämän ongelman yli. Luotan Cristiano Ronaldoon ja hänen tiimiinsä.