FC Barcelonan Arda Turan, 30, kävi lentokoneessa käsiksi urheilutoimittajaan, kertoo Hurriyet Daily News.

Välikohtaus tapahtui lehden mukaan maanantaina Turkin maajoukkueen lentäessä Makedoniasta Italiaan. Juuri ennen kuin kone nousi ilmaan, Turan lähestyi Milliyet-lehden pitkäaikaista toimittajaa Bilal Meseä, joka istui hänen lähellään, ja huusi hänelle:

– Kerro minulle Bilal Mese, missä sinä olit? Olitko kanssamme, kun kirjoitit niistä bonusvaikeuksista? Keneltä minä pyysin rahaa? Keneltä minä vaadin bonuksia? Puhu. Kuka sai sinut kirjoittamaan ne raportit?

Turan viittasi puheillaan tapaukseen, joka aiheutti paljon kohua Turkissa viime vuoden Euroopan mestaruusturnauksen aikaan.

Lehtitietojen mukaan Turkin maajoukkueessa vallitsi erittäin huono joukkuehenki, koska pelaajat, valmentajat ja maan jalkapalloliitto kinastelivat, kuinka paljon bonusrahaa pelaajien tulisi saada EM-lopputurnauksessa pelaamisesta.

– Millainen maa tämä on? He antoivat sinun tulla tänne lennolle. Painukoot vittuun ne, jotka päästivät sinut tähän koneeseen, jatkoi Turan huutoaan.

– Luulit, että olen kuin muut. Keneltä minä anoin rahaa? Sinä huoranpenikka. Lopettaisin jalkapallon ennemmin kuin antaisin jonkun loukata kunniaani ja perhettäni.

Turan veti keskustelun mukaan myös Turkin jalkapalloliiton presidentin, Yildirim Demirörenin.

– Sinun pomosi on Demirören. Olet Turkin jalkapalloliiton presidentin lehdestä. Eikö hän ole pomosi?

Lopulta Turan oli ottanut Meseä kurkusta kiinni ja oli lyödä häntä, kunnes kaksi muuta pelaajaa, Burak Yilmaz ja Caner Erkin riensivät rauhoittelemaan Barcelonan tähteä.

Turan lisäsi varhain tiistaina aamulla Instagram-tililleen kuvan itsestään nuorempana ja kuvatekstin, jossa hän vaikutti selittävän lentokoneessa tapahtunutta välikohtausta.

– Kritiikkiä, kritiikkiä, artikkeleita… He tulevat tukemaan toisiaan. MINÄ SANOIN TEILLE! Kun fanit vihelsivät minulle, sanoin ensimmäisessä haastattelussani, etten ikinä unohtaisi sitä. Kuukausien jälkeen näin yhden heistä eilen lentokoneessa. Keitä he ovat? He ovat ihmisiä, jotka kirjoittavat valheita, herjaavat ja jättävät huomiotta ihmisten ja perheiden arvot, kun me pelaamme maamme puolesta. Ja tätä he kutsuvat journalismiksi, kirjoitti Turan Goalin mukaan.

– Älkää olko huolissanne. On kyse vain kolmesta-viidestä henkilöstä. Tietty he ovat tottuneet tällaisiin asiohin. Miksi? Koska näin systeemi toimii. He ruokkivat lapsia ja nuoria kaaoksella. Et voi puhua ihmisen luonteesta ja perhearvoista. Joku tulee muistamaan tämän. Olen kiittänyt journalisteja, jotka ovat kritisoineet pelaamistaani. Se on heidän työtään, mutta et voi hyökätä perheeni ja arvojeni kimppuun. En anna sen tapahtua niin kauan kuin pystyn.

– Pitääkö eilinen tekoni paikkaansa? En tiedä. En ole mies, joka menee jonkun luokse kylään ja pettää sen jälkeen hänet, tekee jotain hänen selkänsä takana. Olen mies, joka huutaa ja tulee naamasi eteen.

– Ehkä se ei ole oikein, mutta se on rehellistä, kunnioitettavaa käytöstä. Sainko mitään vastausta? En! Hän kirjoitti siitä kuukausien ajan, muttei sanonut mitään minulle suoraan. Huomenna he puhuvat selkäni takana.

– Lapsi, jonka näet kuvassa maksoi siitä, mitä hän teki elämällään. Hän ei halunnut mitään keneltäkään muulta kuin Jumalalta. Arda Turan ei lähtenyt tälle tielle tullakseen tähtipelaajaksi tai hyväksi pelaajaksi. Hän lähti tälle tielle, koska hän halusi olla kunniallinen mies, joka suojelee perhettään. Kuka ikinä puhuukin kunniastani tai perheestäni tulee saamaan vastaukseni, kirjoitti Turan viitaten lisäämäänsä kuvaan.