Menneellä kaudella Liverpoolin joukkue juoksi määrällisesti eniten Valioliigan otteluissa. Yhteensä koko joukkueen keskiarvo per ottelu oli 116.9 kilometriä. Mikäli maalivahtia ei oteta vähäisen liikkeen vuoksi lukuun, tulee keskiarvoksi yhdelle kenttäpelaajalle täten vajaat 12 kilometriä per peli.

Juoksumäärä ei luonnollisestikaan ole suorassa yhteydessä voitettuihin otteluihin. Tätä kuvastaa se, että Valioliigan voittajajoukkue Chelsea juoksi keskiarvollisesti 3,8 kilometriä per peli vähemmän kuin Liverpool.

Vastaavasti West Bromwichin miehistö kirmasi kolmanneksi eniten mutta jäi sarjataulukossa sijalle 11. Burnleyn joukkue sen sijaan vilisti kentällä viidenneksi eniten, yhteensä 113,7 km ottelua kohden. Ahkerasta juoksemisesta huolimatta joukkue jäi juuri ja juuri putoamisrajan yläpuolelle.

Pienimmällä juoksumäärällä korkeimman sijoituksen sarjassa saavutti Manchester United. Joukkue juoksi keskimäärin 106,1 kilometriä ottelussa. Pelaajaa kohden se tekee 10,61 kilometriä joka on vajaa puolitoista kilometriä vähemmän kuin sarjataulukossa kaksi sijaa sarjassa korkeammalle päässyt Liverpool. Käytännössä matkaa voisi miettiä siten, että se on noin kolme ja puoli kertaa juoksuradan mitta. 90 minuutin ottelun aikana sellaisella juoksumäärällä on huikea merkitys, etenkin pelaajan palautumisen kannalta.