Huuhkajat kohtaa tällä viikolla keskiviikkona harjoitusottelussa Liechtensteinin Turussa ja sunnuntaina MM-karsintaottelussa Ukrainan Tampereella.

Maajoukkuekutsun sai pitkän tauon jälkeen myös Seinäjoen Jalkapallokerhon Mehmet Hetemaj, 29, joka odottaa molemmista viikon peleistä tiukkaa taistoa.

– Todella vaikeita matseja. Nykyään nää niin sanotut pienetkin maat on taktisesti niin hyviä, sanoo Hetemaj Huuhkaja-tv:n haastattelussa viitaten Liechtensteiniin.

– Kuitenkin tää videoteknologia on nykyään kaikilla käytössä. Ne pystyy oppii myös paremmilta joukkueilta ja mailta niitä taktisia ominaisuuksia ja harjoitteita. Jokainen maa on nykyään niin vaikeasti voitettavissa, et se on ihan näille isoillekin maille haastavaa.

Hetemaj’n mukaan Huuhkajille olisi tärkeätä saada keskiviikkona Turusta onnistumisia, jotta Suomi voi haastaa sunnuntaina tosissaan Ukrainan.

– Siitä haetaan kaikki positiivinen aura siihen tärkeeseen sunnuntain otteluun, joka on Ukrainaa vastaan. Ukraina on taas tietysti Euroopan huippujoukkue, ja niitä vastaan pitää ehdottomasti olla ihan parhaimmillaan, et saadaan hyvä tulos sieltä.

– Keskiviikkona olis todella tärkeetä saada onnistumisia ja voitto siitä alle. Henkilökohtaisia onnistumisia ja myös joukkueen sisäisiä onnistumisisa, mitä käydään läpi tuolla harjoituksissa ja palavereissa, ja sit tuotais ne hyvällä fiiliksellä sunnuntain peliin. Se olis varmaan se tärkein anti.

Hän valottaa myös veljensä, Chievo Veronassa pelaavan Perparim Hetemaj’n, 30, tilannetta, joka ei valitettavasti ehtinyt maaotteluita varten pelikuntoon loukkaantumisen takia.

– Kaverilla on ikää ja kilometrejä aika paljon alla, et alkaa lihakset vähän pettää. Siinä on ollut vähä pidempään pohkeen kanssa ongelmia. Hän teki kovaa duunia, et pääsee takaisin, mutta nää pelit tulee liian aikaisin. Toivottavasti, kun harjoituskausi alkaa seurajoukkueessa, niin ois sillon kunnossa.