Vuodesta 2000 saakka tuomaroinut englantilainen Mike Dean on Valioliigassa menneellä kaudella eniten keltaisia kortteja sekä suoria ulosajoja jakanut tuomari.

49- vuotias Dean tunnetaan Dailymailin mukaan ristiriitaisista tuomiostaan, sekä siitä, että mies nauttii saamastaan huomiosta.

Tilastojen perusteella Deania voitaisiin kutsua myös Valioliigan ankarimmaksi tuomariksi. Menneellä kaudella Dean haki keltaisen kortin taskustaan yhteensä 111 kertaa, joka on kolmanneksi eniten valioliigassa. Kaksi Deania enemmän keltaista nostanutta tuomaria ovat sen sijaan olleet säästelijäitä punaisten korttien kanssa, toisin kuin Dean.

Englantilainen ajoi pelaajan suoraan suihkuun viime kaudella viisi kertaa.

Myös Robert Madleyta voitaisiin ehdottaa ankarimman pillimiehen rooliin. Menneellä kaudella Madley vihelsi eniten virheitä per ottelu, yhteensä 25,17. Se tarkoittaa, että kentällä tapahtuisi virhe 3,5 minuutin välein. Samainen herra myös jakoi eniten keltaisia kortteja, 125 kauden aikana. Mies vihelsi yhteensä 30 ottelua. Se tarkoittaa, että keskimäärin hän meni rintataskulleen keltaisen perässä 4,16 kertaa ottelun aikana.

Toki on huomattava, että pelit vaihtelevat keskenään, eikä yksittäisiä pelejä voi suoranaisesti verrata toisiinsa. Yli 25 peliä kaudessa viheltävien tuomaroimat joukkueet kuitenkin vaihtelevat sillä tavalla, että tilastoista voidaan antaa osviittaa yksilöllisestä tuomarikäytöksestä.