Eerikkilän Urheiluopistolla toimiva Sami Hyypiä Akatemia (SHA) tunnetaan suomalaista juniorityötä edistävänä valmennuskeskuksena. Pelaajien kehittämiseksi entistä pidemmälle SHA on hankkinut barcelonalaisen yhteistyöpartnerin, Soccer Services Barcelonan, kertoo Eerikkilän urheiluopisto tiedotteessaan.

Ekkono-metodistaan tunnetuksi tullut yhteistyökumppani toteuttaa teknis-taktisten valmiuksien oppimisohjelmaa modernille jalkapallolle. Ekkonon on tarkoitus antaa pelaajalle jäsennelty oppimiskokonaisuus, jonka aikajänne ulottuu juniorivuosista aikuisuuteen saakka.

Myös muut seurat Suomessa hyödyntävät Ekkonoa. Esimerkiksi HJK on rakentanut juniorivalmennuksensa kokonaisvaltaisesti Ekkono-filosofian ympärille. Ekkono onkin laajempi kokonaisuus, johon HJK:n valmentajat saavat itsekin viikoittain lisäoppia SHA:n erityiseltä Ekkono-kouluttajalta.

– Teemme tiivistä yhteistyötä SHA:n kanssa, ja Ekkono-metodin hyödyntäminen toiminnassamme on yksi keskeinen osa yhteistyötämme. Ekkonolla on meille vahva lisäarvo valmentaja- ja pelaajakehityksessämme. Suunnitelmissamme on tiivistää yhteistyötä entisestään, HJK ry:n valmennuspäällikkö Erkki Valla kertoo tiedotteessa.

SHA:n ja HJK:n lisäksi moni muukin seura suomessa hyödyntää barcelonalaisten harjoitteita ja koulutuksia. Ekkonon opiskelu on tehty helpoksi, sillä valmentajilla on mahdollisuus kouluttautua Ekkonoon verkkokursseilla.

Ekkono pyrkii moderniin jalkapalloon, joten myös harjoitustekniikat ovat uusinta uutta. Harjoituksissa hyödynnetään muun muassa virtuaalitodellisuuslaseja.

Katso Instagram-kuva VR-lasien hyödyntämisestä alta.