Keskikenttäpelaaja Petteri Pennasen ensimmäinen kausi puolalaisen MSK Miedz Legnican päättyi viime sunnuntaina, kun viimeisessä sarjapelissä kaatui liigan mestaruuden jo varmistanut Sandecja lukemin 2-0. Pennanen pelasi ottelussa 11 minuuttia.

Kaiken kaikkiaan Pennanen esiintyi Miedz Legnican paidassa tällä kaudella 14 kertaa.

Hän kertoo entisen seuransa, Kuopion Palloseuran, verkkosivuilla olleensa yllättynyt Puolan ykkösdivisioonan tasosta ja sanoo olevansa tyytyväinen ensimmäiseen todelliseen kauteensa ulkomailla, joskin sarjanousu jäi harmittavan pienestä kiinni.

Nuorempana Pennanen kävi kokeilemassa siipiään Hollannissa, Twenten alle 21-vuotiaiden joukkueessa, mutta läpimurtoa edustusjoukkueeseen ei silloin tullut.

Legnica sijoittui sarjassa neljänneksi, pisteen päähän kakkoseksi yltäneestä Gornik Zabrzesta, joka nousee Sandecjan kanssa Puolan pääsarjaan.

– Päällimmäisenä on, että yhden pinnan päähän jäi meiltä sarjanousu pääsarjaan. Se oli niin oma henkilökohtainen kuin seurankin tavoite. Paljon positiivista jäi kuitenkin henkilökohtaisesti käteen ja oli kiva päästä pitkästä aikaa ulkomaiden meininkiin mukaan. Olen tyytyväinen reissuun ja fiilikset ovat positiiviset, Pennanen kertoo.

– Puolassa on hyvä futistaso. Puola on iso futismaa, taso on laaja ja hyvä. Se yllätti itsenikin positiivisemmin kuin etukäteen odotin. Meidän joukkue pyrkii pelaavaan jalkapalloon maata pitkin rakentaen. Isot satsaukset oli seurassa tehty ja yhden pinnan päähän jäi nousu. Se oli meille iso pettymys.

Pennasen lisäksi Legnicassa pelasi myös Huuhkajien Petteri Forsell, joka valittiin maaliskuussa liigan parhaaksi pelaajaksi ja -hankinnaksi. Hänet valittiin myös sarjan tähdistöjoukkueeseen. Forsell suuntaa ensi kaudeksi muihin maisemiin, sillä hänen sopimuksensa päättyi tähän kauteen. Pennasen kontrahti ulottaa vielä ensi vuoden kesäkuuhun.