Englannin Valioliiga on Euroopan sarjoista ehdottomasti arvokkain. Saarivaltioiden liigan yhteenlaskettu arvo on 4,98 miljardia euroa, käy ilmi Transfermarktin sivuilta. Toiseksi arvokkain Euroopan pääsarjoista on La liga, espanjalaisten ykkössarjan arvon ollessa 3,76 miljardia.

Toisaalta, koska jo muutama yli 50 miljoonan arvoinen pelaaja voi nostaa sarjan kokonaisarvoa huomattavasti, voidaan sarjoissa liikkuvia rahamääriä miettiä myös pelaajien hintojen keskiarvojen kautta.

Valioliigapelaajien keskiarvohinta on 8,71 miljoonaa ja La Ligan 7,76 miljoonaa. Serie A:ssa ja Bundesligassa pelaajien keskiarvohinta on huomattavasti pienempi. Italian pääsarjassa se on 5,42 miljoonaa ja Bundesligassa vain 5,2 miljoonaa.

Toisaalta, kuten tiedetään, raha ei kerro aina kaikkea. Esimerkiksi Bundesliigan pelaajien keski-ikä on 25,8 vuotta, valioliigapelaajien vastaavan ollessa 27,2 vuotta. Erotuksena olevassa 1,4 vuodessa tapahtuva kehitys voi olla jalkapalloilijalle ratkaiseva. Voidaanko näin katsoa, että Bundesligassa olisi pienemmästä kokonaisarvostaan (2,63 miljardia) huolimatta Valioliigaa suurempi kehityspotentiaali?

Jälleen Euroopan sarjoja listatessa asiaa voitaisiin mitata perinteistä kautta: miten hyvin kunkin maan seurat ovat menestyneet Eurooppalaisten seurojen keskinäisissä liigoissa.

Tällä mittarilla katsottuna La Liga nousee ensimmäiseksi. UEFAn listauksessa seuraavaksi tulee Saksan Bundesliga, Valioliigan sijoittuessa kolmanneksi ja Serie A:n neljänneksi.