Suomen A-maajoukkueen maalivahdilla Anssi Jaakkolalla on mahdollisuus nousta seurajoukkueensa, Englannin Mestaruussarjan Reading FC:n, ykkösvahdiksi.

Readingin ykkösmiehenä maalia on vartioinut omanilainen Ali Al-Habsi, 35, joka on jatkamassa uraansa lähempänä kotimaataan. Avauskokoonpanon paikka on auki.

Joukkueen manageri, entinen huippupuolustaja Jaap Stam kertoi lehdistötilaisuudessa, että hänellä on lista kahdeksasta mahdollisesta maalivahdista, jotka seura voisi hankkia. Hän toivoo kuitenkin tasonnostoa myös joukkueen sisältä.

– Meillä on lista potentiaalisista ehdokkaista, jotka haluamme tuoda seuraan, mutta se ei ole helppoa. Haluan yhden maalivahdin, mutta en välttämättä ykkösvaihtoehdoksi, koska Anssi Jaakkolan on pyrittävä siihen myös, sanoi Stam Get Readingin mukaan.

30-vuotias Jaakkola siirtyi Readingiin viime kesänä Ajax Cape Townista. Viime kaudella hänelle kertyi vain kuusi ottelua, jotka olivat kaikki cup-kilpailuissa.

– Anssi on ollut kakkosvaihtoehto koko kauden, mutta nyt kun Ali lähtee, hänen on näytettävä olevansa ykkösjoukkueen maalivahti.