Englannin maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate toivoo, että joukkueen viimeaikainen menestys tuottaa nuorukaisille yhä enemmän peliaikaa seurajoukkueissa, kertoo ESPN.

Englannin jalkapallomaajoukkue on nauttinut voitokkaasta kaudesta, U20-ikäisten maailmanmestaruuden, U19-ikäisten euroopanmestaruuden, sekä Toulon -turnauksen voiton siivittelemänä.

Englannin A-maajoukkue on kuitenkin rämpinyt viime vuodet. Vastaavasti englantilaiset seurajoukkueet eivät nykyään ole vakiokalustoa Mestarien liigan finaalitaistossa.

Southgate uskookin, että englantilainen jalkapalloilu kaipaa uutta verta. Ja hyvältä maajoukkueen tulevaisuus näyttääkin. Useat jalkapallomediat ovat suitsuttaneet maan nuorta polvea. Vaikka Kylian Mbappen kaltaisia supertähtiä ei ole, kantaa esimerkikisi Harry Kane uuden sukupolven soihtua ylpeänä.

Valmentaja suhtautuukin asiaan varsin käytännöllisesti.

– Mikä tahansa ala onkaan kyseessä, tarvitsevat nuoret paikan näyttää kykynsä, mies totesi.

– Maassa voi olla paras koulutus- ja treenausjärjestelmä, mutta jos nuoret eivät saa tilaisuutta näyttää taitojaan, kehitys on vaikeaa.

– Toivottavasti seurat ovat tänä kesänä huomanneet nuorien pelaajiemme kyvykkyyden. Sen, että he ovat aivan yhtä hyviä kuin missä tahansa Euroopan maassa, Southgate summasi.