Thomas Lam siirtyi viime kesän siirtoikkunassa Hollannin pääsarjaseura PEC Zwollesta Englannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Nottingham Forestiin.

Taival Mestaruussarjassa lähti oivallisesti käyntiin, kun Lam iski heti avausottelussa maalin ja vyölle tuli täydet 90 minuuttia. Seuraavassa ottelussa suomalainen saikin istua katsomossa asti. Neljänteen otteluun mies pääsi jälleen kentälle ja avaukseen. Tuloksena toinen maali, mutta virheitä nuorelle miehelle sattui myös.

Kokonaisuudessaan Lam sai peliaikaa 19 ottelussa ensimmäisellä kaudellaan Englannissa. Hän iski kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Paikallislehti Nottingham Postissa arvioidaan joukkueen viime kesän siirtojen olleen katastrofaalisia. Laminkaan tulevaisuudesta ei olla täysin varmoja.

– Thomas Lam saa vielä mahdollisuuden tulevalla harjoituskaudella ja hän onkin liittynyt muun joukkueen matkaan Yhdysvaltoihin. Pieniä kysymysmerkkejä miehen yllä kuitenkin leijuu, sillä hän sai viime kaudella vain 11 avauskokoonpanopaikkaa ja kahdeksan kertaa hän tuli vaihdosta sisään.

Huuhkajapuolustaja lasketaan kuitenkin yhdeksi tulevaisuuden mahdolliseksi onnistujaksi.