Albion Ademiin on yhdistetty jo ainakin kahden kauden ajan termi ”superlupaus” ja syystäkin. Väkkärän laiturin on kuitenkin pian näytettävä osaaminen myös Veikkausliigassa.

Siihen aukeaa reilu mahdollisuus, kun Ademin pelaajaoikeudet omistava FC Inter lainasi 18-vuotiaan nuorukaisen PS Kemille loppukaudeksi, lue lisää tästä. Interissä peliaikaa ei olisi tullut nimeksikään loppukaudella, sen verran kova on turkulaisten hyökkäyskalusto tällä hetkellä.

He, jotka ovat seuranneet Ademin kehitystä, tietävät minkälainen talentti Ademi on. Parhaimmillaan hän pystyy ratkaisemaan yksin pelejä. Varressa on piirun verran alle 170 senttimetriä, mutta taitoa ja tilannekovuutta löytyy. Seurasin kaudella 2015 Ademin otteita TPS:n paidassa Ykkösessä, ja jo silloin oli helppo huomata, että kyseessä on Suomen futiskartalla todellinen timantti.

Vasta 16-vuotias Ademi oli pelatessaan poikkeuksetta TPS:n parhaimmistoa vasemmalla laidalla. Ademi ja laitapuolustaja Juri Kinnunen muodostivat Ykkösen vaarallisimman vasemman laidan kaudella 2015.

Ademista on hyvin ristiriitaiset käsitykset Turussa. TPS:sta siirtyminen verivihollisen riveihin Interiin ei ainakaan vähentänyt näitä käsityksiä. Ademin aika TPS:ssa oli kaikkea muuta kuin helppo. Ja vähiten tähän oikeastaan pääsi vaikuttamaan hän itse. Ademi kiersi yhdessä jos toisessa ulkomaisessa seurassa testillä kaudella 2015. 16-vuotiaan lahjakkuuden taustajoukoissa pyöri dollarin kuvat silmissä ja poikasta oltiin viemässä Englannin suurseuroihin ja ties minne. Moneen ulkomaiseen seuraan sopimus oli jo periaatteessa nimeä vaille valmis, mutta käytäntöön ei yhtäkään sopimusta viety.

Se ei oikeastaan millään tapaa ollut Ademin omaa syytä. Hänelle tärkeintä oli pelata, ja sen hän teki niin testileireillä ulkomailla kuin TPS:n paidassa Ykkösessä erittäin hyvin. Sukset menivät kuitenkin lopulta ristiin Palloseurassa ja aidan toisella puolen nurmi näytti vihertävän.

Shefki Kuqin alaisuudessa peliaika Interissä on jäänyt vähäiseksi tällä kaudella. Eikä se suoranaisesti ole yllätys, kun katsoo turkulaisten pelaajia varsinkin hyökkäyspään pelipaikoille. Ademi on saanut peliaikaa reservijoukkue EIF:ssä (Ykkönen) ja Interin A-junioreissa.

Toivottavasti Ademin taustoissa on viimeistään nyt ymmärretty se, miten tärkeää nuorelle pelaajalle on päästä pelaamaan. Ainakin lainasopimus PS Kemin kanssa antaisi viitteitä siitä. Kemissä Ademi saa keskittyä vain ja ainoastaan jalkapalloon. Kasvuympäristönä Kemi on itseasiassa huomattavasti parempi paikka kuin Turku, jossa ihmisillä on poikkeuksetta jonkinlainen mielipide nuoresta ja lupaavasta laitapelaajasta. Ja suurin osa niistä mielipiteistä on kaukana todellisuudesta.

Ademi on joka tapauksessa vasta 18-vuotias jalkapalloilija. Suoranaista kiirettä ei ole, mutta nyt hänellä on käsissään ehkä ne kriittisimmät ikävuodet, jolloin kehitystä täytyy tapahtua. Ja se kehitys tapahtuu pelaamalla. Kemissä Ademille aukeaa reilu mahdollisuus näyttää kyntensä Suomen pääsarjatasolla. Uskon vahvasti, että Ademi tämän mahdollisuuden käyttää.