Puolalainen Legia oli juuri niin kova joukkue kuin ennalta saattoi odottaa. IFK Mariehamn joutui kotikentällään toteamaan Legian paremmuuden maalein 0-3. Legian yksi hahmoista oli paljon parjattu maajoukkuetähti Kasper Hämäläinen.

Hämäläisen ylle nousi outo leima viime kauden aikana. Laiturina yleensä viihtyvän suomalaisen peliaika jäi hieman vähäisemmälle, mutta tehoja syntyi varsin mukavasti. Oli jopa hieman yllättävää, että Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva jätti hänet pois maajoukkueesta viime maaliskuussa.

Hämäläinen nousi kuitenkin takaisin Huuhkajien ryhmään kesäkuun maaotteluissa ja pelasi MM-karsintaottelussa Ukrainaa vastaan täydet minuutit.

Hämäläisen uraa Puolassa varjosti viime kaudella vähättelyn maku, jota on vaikea täysin ymmärtää. Kausi päättyi mestaruuteen, joka oli 30-vuotiaalle pelurille uran kolmas Puolassa. Maaleja syntyi viime kaudella seitsemän, joka oli varsin komea lukema vaihtopelaajan statuksella pelanneelle suomalaiselle.

Hämäläisen väheksymisestä on jäänyt sellainen kuva, ettei Puolan pääsarjaa pidetä kovin suuressa arvossa Suomessa. Vähäisemmälle peliajalle jäänyttä Hämäläistä oli siis helppo väheksyä, kun kyseessä oli vain Puolan pääsarja.

Fakta on kuitenkin se, että Legia pelasi viime kaudella Mestarien liigassa. Hämäläinen oli Joel Pohjanpalon ja Roman Eremenkon ohella ainoat suomalaiset eurooppalaisen jalkapallon kovimmassa seuraturnauksessa.

Keskiviikkoiltana Hämäläinen tuli rinta rottingilla Ahvenanmaalle suomalaisyleisön eteen. Hän viimeisteli komeasti 3-0-maalin ja oli isossa roolissa 2-0-maalissa. Legia näytti kaikille olevansa erittäin hyvä jalkapallojoukkue, joka ei sattumalta pelannut viime kaudella Real Madridin kanssa tasapeliä Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Legian voitto IFK:sta ja Hämäläisen vahva peliesitys olivat hyvä herätys usealle suomalaiselle siitä, ettei Puolan pääsarjaan kävellä noin vain voittamaan mestaruuksia. Puolan mestarijoukkueessa ei ulkomaisille täytemiehille ole tilaa. Hämäläinen on todella pidetty ja arvostettu pelaaja Legiassa, joka jo itsessään on kunnioitettava suoritus suomalaiselta pelaajalta.

Eiköhän nyt viimeistään lopeteta vähättely ja puhuminen jostain b-tason maajoukkuehyökkääjästä. Hämäläinen on huippuammattilainen Euroopan huippuseurassa.

Siinä leikissä jää Veikkausliigan hyökkääjät auttamatta kakkoseksi, ja se nähtiin myös keskiviikkoiltana Maarianhaminassa.