Simo Valakari otti aiemmin tässä kuussa ison haasteen vastaan, kun hän allekirjoitti sopimuksen Norjan pääsarjassa Tippeligaenissa pelaavan Tromsö IL:n kanssa.

Entisen SJK-luotsin tehtävänä on säilyttää Tromsö maan korkeimmalla sarjatasolla. Joukkueen tämänhetkinen sijoitus taulukossa on toiseksi viimeinen, kun jäljellä on neljätoista kierrosta, ja matkaa karsijan paikalle neljä pistettä.

Valakarin, 44, sopimus kattaa vain tämän kauden, mutta kontrahtissa on optio myös kahdesta seuraavasta vuodesta. Ulkomaan komennus saattaa jäädä lyhyeksi, jos toinen sarjataso, OBOS-ligaen, kutsuu.

– Me kaikki tiedämme, että kausi ei ole toistaiseksi sujunut hyvin, joten seura tarvitsi muutosta. Näkemäni perusteella sekä seuralla että pelaajilla on potentiaalia. Meidän on vain saatava se esiin, kertoo Valakari Aftenpostenin haastattelussa.

– Olemme kauden keskivaiheessa, eikä sarjataulukko valehtele. Meidän on saatava tuloksia. Minun ja muiden valmentajien on autettava pelaajia, jotta he voivat taas nauttia jalkapallosta ja pelata kannattajillemme, jotta saamme heidät puolellemme. Siten saamme tuloksia. Vielä on paljon pisteitä jaossa, mutta meidän on aloitettava voittaminen heti.