Veikkausliigan sarjataulukko muuttuu kierros kierrokselta tasaisemmaksi.

FC Lahti nousi lauantaina kärkikolmikkoon, kun se kaatoi jumbojoukkue JJK:n Jyväskylässä 3-1. Ilves voitti Kuopion Palloseuran kotikentällään 1-0 ja nappasi kuopiolaisten paikan taulukon viidentenä.

Nyt jo kahdeksan ottelua tappioitta pelannut Lahti koki ensimmäisellä jaksolla harvinaisen takaiskun, kun JJK:n Tommi Kari jatkoi 35. minuutilla Samu Suoraniemen keskityksen upealla puskulla verkkoon.

Lahtelaiset eivät kuitenkaan viihtyneet tappiolla kauan. Stenio toi vierasjoukkueen 51. minuutilla tasoihin ja Loorents Hertsi iski voittomaaliksi jääneen osuman vain hetkeä myöhemmin. Hertsi onnistui maalinteossa vielä toistamiseen, kun pelikellossa oli 72 minuuttia.

Tampereella ottelun ainoa osuma nähtiin jo 12 minuutin pelin jälkeen. Pallo kimpoili ympäriinsä KuPS:n puolustuslinjassa, kunnes se ajautui harhasyötön myötä Tucolle, joka pääsi viimeistelemään kauden kahdeksannen maalinsa.

Helsingin Jalkapalloklubi jatkaa Veikkausliigan kärjessä 34 pisteellä kannoillaan VPS, jolla on kasassa 26 pistettä.

FC Lahti nousi lauantain voiton myötä IFK Mariehamnin ohi pronssipaikalle. Lahdella, IFK:lla ja Ilveksellä on nyt kaikilla 23 pistettä.

Kuudenneksi pudonneen KuPS:n perässä ovat FC Inter, PS Kemi, Seinäjoen Jalkapallokerho ja Rovaniemen Palloseura, joilla on kaikilla vain yhden pisteen matka kuopiolaisiin. Interillä on sarjan ainoana joukkueena vasta 14 peliä takana. SJK:lla on pelattuja otteluita jo 16.

Taulukon häntäpäässä jatkavat yhä Helsingin IFK (12 pistettä) ja JJK (7).