HJK ja HIFK kohtaavat maanantaina Veikkausliigan derbyssä. Luvassa on jälleen kiihkeä ja ennen kaikkea tasainen jalkapallo-ottelu. Joukkueet ovat mitelleet paremmuudesta tänä sekä kahtena edellisenä kautena yhteensä seitsemän kertaa.

Noista otteluista peräti viisi on päättynyt tasan, voitot ovat 1-1 ja maalierokin 6-6.

Kauden 18 ottelussa vain yhdeksän maalia päästänyt HJK on sarjakärjessä seitsemän pisteen turvin. Yhtä lukuunottamatta kaikki kotiottelut voittanut Klubi saa vastaansa ainoastaan kahdessa pelissä täyttä pistepottia juhlineen HIFK:n, joka keikkuu tällä hetkellä karsijan paikalla. Ero viimeiseen ”kuivilla olevaan” miehistöön, eli RoPS:iin on jo seitsemän pistettä.

– Meillä on alla hyvä alkukausi Veikkausliigassa pelillisesti ja tuloksellisesti. Nyt pitää siirtää sama tekeminen derbyyn, joissa on tullut liikaa tasapelejä. Vastustaja on saanut näissä peleissä omasta joukkueestaan enemmän irti kuin me omastamme. Nyt on aika kiristää ruuvia, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoo joukkueensa nettisivuilla muistuttaen derbyjen tasaisuudesta.

– HJK sytyttää aina ja ennen kaikkea täysi tupa. On hienoa tulla tunnelista kentälle näissä otteluissa. Meillä on tavoitteena pelata maanantaina niin hyvä ottelu kuin mahdollista ja ihan samaa miettii varmasti myös HJK, HIFK:n pääkäskijä Antti Muurinen puolestaan sanoo HIFK:n kotisivuilla.

Ainakin edellisten tulosten perusteella myös maanantaisesta paikallismittelöstä on ennakkoon tulossa tasainen. Kummankin joukkueen kolmesta viimeisimmästä koitoksesta kaksi on päättynyt tasatulokseen.