Chelsean managerin Antonio Conten vähäinen luotto seuran omiin nuoriin on noussut tapetille.

Yksi lontoolaisjoukkueesta kesällä lähteneistä omista kasvateista, Nathaniel Chalobah, sai välittömästi kutsun Englannin A-maajoukkueeseen jätettyään Chelsean.

– Olen erittäin iloinen hänen puolestaan. Erittäin iloinen. Hän teki kovasti töitä viime kaudella, ja toivon hänelle kaikkea hyvää, sanoi Conte ESPN:n mukaan.

Kuusi kertaa Chelsea-urallaan lainalla käynyt Chalobah, 22, lähti vakituisella siirrolla Watfordiin. Hän on kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa pelannut enemmän valioliigajalkapalloa kuin koko aikanaan Chelseassa.

Conte nappasi ensimmäisellä kaudellaan Englannissa maan pääsarjan mestaruuden. Nuoret pelaajat eivät kuitenkaan olleet tittelin takeena. Chelsean viime kauden liigaryhmässä oli mukana kahdeksan 22-vuotiasta tai nuorempaa pelaajaa, joista kuusi lähti tänä kesänä vakituisesti tai lainasiirrolla muihin maisemiin.

Italialaismanagerin mukaan hänellä ei ole mitään ongelmaa nuorten peluuttamisessa, kunhan heidän tasonsa riittää.

– Joskus jalkapallossa on kyse dynamiikasta, jota ei voi nähdä ulkopuolelta. Joskus te ette voi ymmärtää. Minun on ymmärrettävä.

– Viime kaudella Chalobah ja (Ruben) Loftus-Cheek pelasivat joitain pelejä, (Nathan) Ake pelasi FA Cupin semifinaalissa, (Ola) Aina ja Kenedy pelasivat myös liigacupissa.

– Kysymys on tässä: Manchester City ja muut seurat, käyttävätkö he oman akatemiansa pelaajia säännöllisesti? En osaa sanoa. Jos meillä on nuoria pelaajia, jotka ansaitsevat pelata säännöllisesti ja vaikuttavat minusta hyvältä, niin miksi ei? Laitoin (Paul) Pogban 18-vuotiaana Juventuksessa kentälle (Claudio) Marchision tilalle. Hän ei ole helppo pelaaja korvata.