Koko uransa Bayern Müncheniä edustanut saksalaishyökkääjä Thomas Müller ihmetteli lauantaina, mitä joukkueen päävalmentaja Carlo Ancelotti odottaa häneltä.

Ancelotti oli jättänyt 27-vuotiaan Müllerin pois avauskokoonpanosta Werder Bremeniä vastaan. Saksan maajoukkuehyökkääjä vaihdettiin kentälle 73. minuutilla, ja vain hetkeä myöhemmin hän tarjoili syötön Robert Lewandowskin 2-0-maaliin.

Lauantain tapausta voidaan pitää poikkeuksellisena, sillä viime kaudella Müller aloitti Bundesliigassa ottelun penkiltä vain neljästi. Maalien valossa kausi 2016-17 ei ollut Müllerin vahvin, sillä osumia syntyi vain yhdeksän kappaletta 42 ottelussa.

Hän kuului kuitenkin valtaosan kaudesta Ancelottin luottomiehiin ja tilitti vähäisestä maalimäärästään huolimatta itselleen 17 maalisyöttöä kaikki kilpailut mukaan lukien.

– En oikein tiedä, mitä asioita valmentaja haluaa nähdä, mutta minun tarjoamani ominaisuudet eivät vaikuta olevan täysin haluttuja, sanoi Müller Bremen-ottelun jälkeen ARD:n haastattelussa.

Ancelottin mukaan Müllerin penkityksessä oli kyse puhtaasti taktisista asioista.

– Me rakensimme pelisuunnitelmamme siten, että käyttäisimme leveyttä enemmän ja saisimme pidettyä palloa keskustassa. Tästä syystä Thomas ei aloittanut ottelua.

– Hän tuli sisään toisella jaksolla ja pelasi hyvin. Se oli vain tekninen päätös.

Bayernin urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidzic vakuutteli, että Müller on yhä seuran suunnitelmissa.

– Meillä on monta peliä tällä kaudella ja me tiedämme, mitä voimme odottaa Thomasilta, kertoi Salihamidzic Skylle.