Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho on paljastanut, että torstaina seuran kanssa vuoden sopimuksen tehnyt ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovic ei pelaa Unitedin kanssa Mestarien liigan alkulohkossa.

Ibrahimovic, 35, ehti tehdä viime kaudella ManU:lle 28 maalia, kunnes hän loukkasi polvensa vakavasti Eurooppa-liigan puolivälierässä Anderlechtia vastaan.

United ei tarjonnut polvivaivaiselle ruotsalaiselle kesällä uutta sopimusta, ja Zlatan jäi ilman seuraa. Hän on kuitenkin kuntouttanut itseään manchesterilaisjoukkueen tiloissa, ja paljon povattu uusi sopimus ManU:n kanssa julkistettiin torstaina.

Ibrahimovicin on arvioitu palaavan täyteen kuntoon vuodenvaihteen paikkeilla. Tarkkaa paluupäivää ruotsalaiselle ei kuitenkaan ole, ja portugalilaismanageri Mourinho uskoo, että ManU joutuu pärjäämään Mestarien liigan lohkovaiheessa ilman viime kauden parasta maalintekijäänsä.

– Hän ei tule olemaan valmis Mestarien liigan lohkovaihetta varten. En usko, että siihen on mitään mahdollisuutta, sanoi Mourinho perjantain lehdistötilaisuudessa ESPN:n mukaan.

Portugalilaisluotsi aikoo kuitenkin nimetä Ibrahimovicin Manchester Unitedin 25 pelaajan Mestarien liiga -joukkueeseen siinä toivossa, että ruotsalainen on täydessä terässä, kun kilpailun pudotuspelit alkavat keväällä.

– Onko meillä tilaa hänelle Mestarien liigan ryhmässämme? Kyllä, joten meidän ei tarvitse jättää yhtäkään pelaajaa listan ulkopuolelle, mutta en usko, että hän tulee osallistumaan lohkovaiheeseen ollenkaan.

– Toivottavasti hän pystyy pelaamaan pudotuspeleissä, mutta sitä varten meidän on sijoituttava kahden parhaan joukkoon (lohkossa).

ManU:n kanssa samassa lohkossa pelaavat Benfica (Portugali), Basel (Sveitsi) ja TsSKA Moskova (Venäjä).

Mourinho ei uskalla vielä edes arvuutella, milloin Ibrahimovic nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimissa.

– En halua ajatella sitä. En ole edes kysynyt huoltojoukoiltamme tai keskustellut heidän kanssaan siitä. Hänestä tulee ekstrapelaajamme kauden toiselle puoliskolle.

– Kun puhun kauden toisesta puoliskosta, yleensä se tarkoittaa joulukuun jälkeen, kun siirtoikkuna avautuu tammikuussa, mutta minulla ei ole siitä hajuakaan. Minusta oikea tapa on olla ajattelematta sitä ja olla puhumatta siitä. Pitää vain antaa hänen tehdä työnsä askel askeleelta ja antaa hänen tulla takaisin, kun hän on valmis.