Entisen italialaisvalmentajan Arrigo Sacchin mukaan Real Madridin Cristiano Ronaldo ei ole yhtä lahjakas kuin Ronaldo Luis Nazário de Lima eli ”alkuperäinen” Ronaldo.

Sacchi toimi lyhyesti Realin urheilutoimenjohtajana kaudella 2004-2005, kun Brasilian hyökkäyksen ykkösmies Ronaldo hääri madridilaisten kärjessä. Ronaldo vietti viisi vuotta valkopaidoissa tehden 104 maalia 177 ottelussa.

Italialaisvalmentaja uskoo kuitenkin, että nykyjalkapalloon kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvan Cristiano Ronaldon omistautuminen lajilleen on tehnyt hänen urastaan pitkäkestoisemman kuin hänen ”edeltäjällään”.

Portugalin ykköstähti siirtyi Real Madridiin vuonna 2009 Manchester Unitedista. Sittemmin hän on iskenyt 406 maalia madridilaisille 395 ottelussa.

Sacchin mukaan Cristiano on vain tehnyt enemmän töitä.

– Menin kerran tapaamaan Carlo Ancelottia, kun hän valmensi vielä Realissa, ja tiedättekö kuka oli siellä treenaamassa 1,5 tuntia ennen harjoituksia? Cristiano Ronaldo, kertoo Sacchi Corriere dello Sportille.

– Brasilialainen Ronaldo, hänellä oli enemmän laatua, mutta hän ei kestänyt yhtä pitkään, koska hän etsi erioikeuksia. Hän ei juurikaan halunnut juosta.

– Cristiano Ronaldo on esimerkillinen ammattilainen. Kognitiivinen psykologia kertoo meille, että kukaan ei synny lahjakkaana. Lahjakkuuden eteen pitää tehdä töitä joka päivä.

– Sellainen Cristiano on. Hän nostaa Realia ylöspäin, ja Real nostaa häntä.