Liverpool oli tyly isäntä Arsenalille Valioliigan sunnuntaisessa huippukamppailussa. Loppulukemat olivat murskaavat 4-0. Lue myös Arsenal-manageri Arsene Wengerin mietteet ottelusta täältä.

Suomen maajoukkueen entisen päävalmentaja Mixu Paatelaisen mukaan ottelu ratkesi keskikentällä.

– Ratkaisu oli keskikentän taistelussa. Liverpoolin keskikentän Emre Can, Jordan Henderson ja Georginio Wijnaldum olivat laittaneet työhaalarit päälle. Tämän kolmikon työmoraali ja -tahto ratkaisivat ottelun. He liikkuivat, tekivät hartiavoimin töitä ja syöttelivät älykkäästi.

– Kun vertaa Arsenalin samaan alueeseen, ero oli hirmuinen. Varsinkin Aaron Ramsey ja Mesut Özil laahustivat ihan omassa maailmassaan. Heitä ei kiinnostanut puolustuspelaaminen tippaakaan. Sitä kautta Liverpool sai otteluun suvereenin hallinnan – ja se näkyi taululla, Paatelainen analysoi omassa osiossaan Valioliiga.com-sivustolla.

Paatelaisen mukaan Liverpoolin hyökkäyksestä löytyi yksi pelaaja ylitse muiden.

Roberto Firmino, ilman muuta. Hänen pelinäkemyksensä on huima. Hän on ovela pelaaja, häneltä tulee todella oivaltavia syöttöjä. Kun vierellä on sitten kaksi rakettia, jotka pystyvät juoksemaan linjan taakse ja jättämään pakit taakseen heittämällä, kuten sunnuntaina, syntyy pahaa jälkeä. Sunnuntain ottelu oli näyte Firminon loistavasta visiosta ja sen toteuttamisesta, Paatelainen kehui.