Dani Alves kertoo, että Neymar kehotti häntä siirtymään Paris Saint-Germainiin jo miettiessään omaa siirtoaan, kertoo ESPN.

Viime kauden jälkeen Juventuksesta lähtenyt brasilialaispuolustaja Alves, 34, oli vahvasti yhdistettynä Pep Guardiolan Manchester Cityyn, mutta hän siirtyikin heinäkuun 12. päivä kaikkien yllätykseksi Pariisiin.

Viisi päivää myöhemmin ensimmäiset raportit Neymarin, 25, lähtöhaluista tulivat julkisuuteen, ja 3. elokuuta hän siirtyi 222 miljoonan euron maailmanennätyskaupassa PSG:hen.

Alvesin mukaan Neymar kertoi hänelle jo ennen ensimmäisiä raportteja harkitsevansa lähtemistä FC Barcelonasta.

– Puhuin hänelle siitä mahdollisuudesta. Hän kehotti minua tulemään tänne. Hän ehdotti, että liityn tähän seuraan, sanoi Alves lauantaina pelattuaan ensimmäisen pelinsä PSG:ssä.

– Sanoin, että haluan lähteä Juventuksesta, ja hän ajatteli tänne siirtymistä.

Neymaria ei vielä lauantaina nähty kentällä, kun PSG voitti Amiensin sarja-avauksessa 2-0, sillä hänen paperinsa eivät olleet vielä kunnossa.

– Täällä on odotusta ilmassa hänen pelaamansa jalkapallon takia ja hän tulee näyttämään sen maailmalle. Se on valtava askel, kun hänen kaltaisensa pelaaja pääsee pelaamaan muita joukkueita vastaan. Tämä joukkue tulee ottamaan laadukkaan askeleen eteenpäin, kehui Alves maanmiestään.