Sauli Väisäsen siirryttyä SPAL:n riveihin, pelaa Serie A:ssa kaksi Suomen A-maajoukkuemiestä. Perparim Hetemaj aloitti kautensa Chievon riveissä väkevästi. Hän pelasi täydet minuutit ja oli auttamassa joukkuettaan maukkaaseen vierasvoittoon Udinesesta.

– Hyvä preseason alla ja ollaan kunnossa. Eka kierros vasta alla, mutta tärkeä voitto tietenkin. Tärkeä saada voitto alle ja sitä kautta hyvä draivi kaudelle, Hetemaj toteaa.

Hetemaj’n edustamassa veronalaisseura Chievossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia sitten viime kauden.

– Ei paljon vaihtuvuutta. Jotain nuoria pelaajia tullut ja muutama kokenut lopettanut. Ei olla lähdetty radikaalisesti muuttamaan mitään. Aika samoilla kuvioilla mennään.

– Nuorista Luca Garritano ja Gianluca Gaudino ovat hyviä, mutta vaikea sanoa vielä millaisia pelimiehiä, kun ei ole saaneet oikein minuutteja alle. Sitten kun alkaa saamaan minuutteja alle, niin voi tehdä johtopäätöksiä, Hetemaj toteaa.

Chievo sijoittui viime kaudella Serie A:ssa sijalle 14 ja sarjapaikka varmistui jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä.

– Sarjapaikka on edelleen ykkösprioriteettina.

Samalla mentaliteetilla kauteen lähtee myös sarjanousija SPAL, jonka riveissä Hetemaj’n maajoukkuekaveri Sauli Väisänen luuti viime viikonloppuna ensimmäisen Serie A -ottelunsa. SPAL haki vieraspisteen Lazion kotiluolasta 0-0-tuloksella.

– Peliä en nähnyt, mutta kivalla mielellä seurasin tuloksia ja hyvä aloitus seuralle ja Saulille. Saa tänne hyvää kilpailua suomalaisten kesken ja katsotaan kumpi on kauden päätteeksi korkeammalla, Hetemaj sanoo.

Nousijajoukkueilla on ollut vaikeuksia pysyä Serie A:ssa, sillä taso ykkös- ja kakkosliigan välillä on iso.

– SPAL on koonnut hyvän joukkueen ja etenkin hyökkäyssuuntaan kaikki on kunnossa. Siellä on hyvät kokeneet hyökkääjät Marco Borriello, Alberto Paloschi ja Sergio Floccari, jotka ovat potentiaalisia kymmenen maalin miehiä. Liian aikaista sanoa miten joukkue tulee pärjäämään, mutta veikkaan, että taistelee samoista sijoista kuin me. Heillä on lähtökohtaisesti sama tavoite kuin meillä, eli säilyminen, Hetemaj ennustaa.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat auki kaikille operaattoriasiakkaille perjantaista 25.8. klo 8:00 maanantaihin 28.8. klo 8:00. Serie A:n huippuottelu Inter-Roma suorana lauantaina 26.8. klo 21.40. Lue lisää täältä.